Daoud tillbaka i FCT:s målprotokoll

Det dröjde 259 dagar.… Sedan var Josef Daoud målskytt – och matchvinnare – igen.… – Jag har aldrig varit orolig, säger han med ett leende.

|

I egenskap av lagkapten och nyckelspelare för FC Trollhättan så är det alltid mycket fokus på Josef Daoud. Den här säsongen har dock varit strulig, inte minst på grund av det brutna käkben som han åsamkades i hemmamatchen mot Landskrona. – Jag fick inte röra på mig under två veckor efter skadan, och det gör mycket. Jag har inte haft samma återhämtning, ork eller tryck i steget alls. Det är först nu som det börjar kännas bra, säger 31-åringen.

Mot Höllviken demonstrerade Daoud det genom att springa nästan oavbrutet i 89 minuter, innan han byttes ut mot Paul Khajo.

Vid det laget hade han också hunnit ta död på en mindre angenäm målsvit – den senaste fullträffen kom nämligen i förra årets seriespel, i samband med 4-3-segern borta mot Lidköpings FK den 4 oktober. – Det är alltid skönt att göra mål, men jag har känt att så länge jag skapar chanser så är jag inte orolig. Dessutom har jag alltid gjort mycket mål i seriespel, säger han.

Nätrasslet inträffade i den 50:e minuten när en högerhörna damp ner framför fötterna på anfallaren, som snabbt tog tillvara på möjligheten. – Jag såg att bollen skulle bli lite överlång, så jag stannade kvar och lyckades suga in den. Sedan kom jag före backen och petade in den, en tåpaj, säger Josef Daoud nöjt. Det fanns chanser till fler FCT-mål både dessförinnan och därefter – Jonathan Gustafsson hade bland annat en nick som räddades, och såväl Agon Beqiri som Robert Bagger prövade vid flera tillfällen skott.

De gick dock lottlösa av planen i det avseendet, precis som samtliga spelare i Höllviken. Gästerna från Skåne hade egentligen bara en möjlighet i första halvlek – Christoffer Levis vinklade skott tätt utanför – men stod däremot för en stark period i mitten av andra. Närmast kom man när Andreas Perssons konstspark från bara någon meters håll studsade i marken och sedan reflexstyrdes över av målvakten Markus Mäkinen.

Det blev därför tre betydelsefullapoäng för FCT. – Att få hålla nollan, för "Mäkis" skull, och att ta dem här trean är så viktigt, ja, nästan livsviktigt för oss. Nu får vi lite arbetsro, säger tränaren Jörgen Ericson.

Att det var Josef Daoud som fick avgöra matchen hade han inte heller något emot. – Det är så typiskt Josef. Han har inte gjort mål sedan förra året, och så snubblar han in ett nu. Ja, det var på tiden, haha. Och fan vad gött!

FC Trollhättan-Höllviken 1-0 (0-0) Målen: 1-0 (50) Josef Daoud. Varningar, FCT: Andreas Schmidt, Tommie Veljovic. Höllviken: Max Westerberg, Egzon Sekiraca, Granit Sherifi. Domare: Alexander Pavlovic. Publik: 385. FCT:s startelva: Markus Mäkinen – Andreas Schmidt, Fredrik Sundström, Tommie Veljovic, Pontus Johansson – Oscar Ehner, Agon Beqiri – Robert Bagger, Jonathan Gustafsson (90), Carl Lext (79) – Josef Daoud (89). Avbytare: Kenan Mehovic (79), Paul Khajo (89), Krister Andersson (90), Robin Rundström, Mattias Wahman, Engjell Ramadani, Tom Abrahamsson.