Linn Hägg gör sin första säsong i division 1. "Det är väldigt stor skillnad mellan division 1 och 2. Tempot är den absolut största skillnaden, det går väldigt fort. Men jag försöker bara ta lärdom och se varje match som en utmaning", säger hon.
Linn Hägg gör sin första säsong i division 1. "Det är väldigt stor skillnad mellan division 1 och 2. Tempot är den absolut största skillnaden, det går väldigt fort. Men jag försöker bara ta lärdom och se varje match som en utmaning", säger hon. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Hägg: "Det är nu det gäller"

Förra helgens förlust borta mot bottenkollegan Ämtervik innebär att Skoftebyn på riktigt är indraget i bottenstriden. Nu är det kniven mot strupen under de resterande fyra omgångarna.
– Det är nu det gäller, nu avgörs det, säger Skoftebyns Linn Hägg.

ANNONS
|

Bottenstriden i division 1 Norra Götaland är i full gång. Med fyra matcher kvar skiljer det bara en poäng mellan Skoftebyn och QBIK ovanför nedflyttningsstrecket och Ämtervik under. När serien avslutas den 7 oktober kommer en av de tre klubbarna inte längre att vara ett division 1-lag.

– Nu ligger vi på den position vi ligger, och vi är väl medvetna om att det är nu det gäller. Vi kommer göra allt vi kan för att klara oss kvar, säger Linn Hägg.

På söndag börjar slutspurten mot förnyat kontrakt i division 1. Då kommer tabelltvåan Rävåsen på besök till Nysätra och för Skoftebyn är det bara poäng som gäller.

ANNONS

– Det är en spännande match, det är sådana matcher som man måste älska att spela. Det är bara vinna, vinna, vinna som gäller, säger Hägg och fortsätter:

– Rävåsen är ett duktigt lag, men sist vi mötte dem var vi ändå där så det är inget omöjligt motstånd att slå. Mycket sitter mentalt.

Men lätt kommer det inte att bli, det är man medvetna om.

– Jag ser det här som den absolut svåraste matchen av de vi har kvar. Rävåsen har, till skillnad från Gauthiod, Göteborg och Alingsås, något att spela för. De kan fortfarande vinna serien. Men det är kanske just då som vi ska överraska, säger Patrik Thulin, tränare i Skoftebyn.

Till matchen gäller det att Skoftebyn kommer igång med målskyttet igen, då laget inte har gjort mål på de senaste tre matcherna.

– Vi har haft det tungt sedan matchen mot Rössö där vi gjorde en bra insats. Men sedan dess har vi inte gjort något mål. Vi har ändå presterat bra, men vi måste få med oss något. Poäng är det enda som gäller nu, säger Thulin.

Glädjande nyheter inför matchen är att lagkaptenen Isa Mossberg är tillbaka i laget, samtidigt är det fortsatt rehab för ryggont som gäller för Jessica Backman.

ANNONS
ANNONS