DÄR SITTER DEN. Ismael Fonjah lämnade inget åt slumpen, och trots att han var uppvaktad av tre motståndare gick han på avslut, och sköt stenhårt förbi Stenungsunds målvakt Franko Skugor. Målet gav VFK ledningen med 2-0 i den match som slutade 2-1, lagets sjätte raka seger.

Ismael tvekade inte att gå på eget avslut

Lagkompisarna ropade på passning, då klippte Ismael Fonjah till själv i stället. – Den här gången var det min tur att avsluta, sa Fonjah, om målet som gav VFK ledningen med 2-0.

|

Fem raka segrar och imponerande målskillnaden 18-1 har gett ett VFK som är fullpumpat av självförtroende just nu.

Och det blev knappast mindre när domaren Alban Mustafa knappt hunnit blåsa igång matchen förrän VFK tog ledningen.

Matchuret visade snabba 1.05 när Alexander Karlssons skott letade sig in i burgaveln hos Stenungsunds målvakt Franko Skugor.

Ändå var det bara början på mardrömmen för gästerna, som kom till spel med starka 1-1 mot serieettan Karlstadi trunken.

Ismael Fonjah, det outtröttliga kränkraftverket på VFK:s innermittfält, drev in bollen i straffområdet till vänster, och överraskade både med- och motspelare.

Istället för att söka någon lagkamrat med en passning avslutade Ismael själv, och bollen satt stenhårt i den bortre burgaveln.

– Jag har haft liknande lägen tidigare, och då har jag passat bollen vidare, men nu var det dags att gå på eget avslut, sa Fonjah.

Sen kunde/borde VFK ha stängt matchen redan i första halvlek, en nick i underkanten av ribban var värd ett bättre öde, och efter pausen hade både Fonjah och Valon Gashi var sitt skott som tvingade Stenungsunds Skugor till bra räddningar.

Framför allt minns vi den när Fonjah lossade ett tungt skott, en riktig "mörsare", sedan VFK rullat upp till vänster, och Skugor parerat till hörna.

– Han hade tur där, han fick bollen rakt på sig, sa Fonjah.

Andelo Vekic hade dessutom ett skott som rensades undan på mållinjen.

VFK hade med andra ord fått ihop till ett tredje mål när Stenungsund – egentligen ur ingenting – reducerade genom Adam Bergholtz efter en hörna.

Då återstod 20 minuter att spela, men någon riktigt het kvitteringschans lyckades inte gästerna vaska fram, samtidigt som VFK mest såg till att bevaka sin ledning.

Vad ska man tro om VFK:s chanser?

– Vi har bra harmoni i laget, och tar en match i taget, säger målskytten Fonjah.

Nästa match spelar VFK redan på söndag, borta mot Gauthiod, och Rikard Nilsson, spelande tränare hos de sistnämnda, missade inte chansen att spionera på Vänersborg.

– Det är klart att jag måste passa på att reka, det ingår i jobbet. VFK imponerar, de har fått det ihop det bra, sa Rikard.

Matchfakta

VFK-Stenungsund 2-1 (2-0)

Målen: 1-0 (2) Alexander Karlsson, 2-0 (12) Ismael Fonjah, 2-1 (69) Adam Bergholtz.

Varningar, VFK: Alex von Bothmer.

Stenungsund: Adam Bergholtz.

Domare: Alban Mustafa.