Tufft motstånd väntar FC Köpenhamn

ANNONS
|

Det är hårt slit som gäller för FC Köpenhamn i kvällens bortamatch mot Barcelona i Champions league.

För att få stopp på världsstjärnor som Lionel Messi krävs en gedigen försvarsinsats.

Som till stor del är svensk.

- Det är kanske världens bästa fotbollsspelare. Man vet ju att han är riktigt snabb och att han har väldigt bra teknik. Det är svårt att stoppa honom man mot man, vi måste göra det som ett lag, säger Köpenhamns svenske back Mikael Antonsson, till danska sajten Sporten.dk.
- Det är en spelare som springer mycket och byter plats. Han har otroligt mycket boll i det laget och är kanske den bäste på att dribbla i hög fart. Det blir en utmaning, det är jag medveten om, säger lagets andre svenskback Oscar Wendt.

Fyra av de 21 Köpenhamnsspelarna som reste till Barcelona på tisdagsmorgonen är svenska. Alla med en viktigt uppgift i försvaret. Utöver Mikael Antonsson och Oscar Wendt har backen Peter Larsson och målvakten Johan Wiland chans att få möta Barcelonas giganter.

FC Köpenhamn leder gruppen med två raka vinster, men är ändå underdogs när de springer in på Camp Nou. Statistiken talar emot det danska huvudstadslaget - fem förluster och en oavgjord i tidigare möten mot Barcelona i europeiska sammanhang. Ett i huvudsak skadefritt Barcelona-anfall på hemmaplan, med siktet inställt på att knuffa ner Köpenhamn från gruppledningen, är inte lätt att stoppa.

ANNONS

I grupp C handlar förhandssnacket mest om att anfallsstjärnan Wayne Rooney vill lämna Manchester United. Laget måste nu försöka hitta matchfokus igen under onsdagens dryga 90 minuter mot turkiska Bursaspor. Rooney spelar inte, han har en lätt fotskada.

ANNONS