19 föreningar var med i den första upplagan av Frida Cupen i bandy som genomfördes i Arena Vänersborg.

19 föreningar med i Frida Cupen

Det var stor bandyunderhållning i Arena Vänersborg i helgen när Frida Cupen arrangerades för första gången. Hela 19 föreningar deltog i turneringen, vilket gör den till landets största turnering för unga bandytjejer.

|

- Det var en fantastiskt kul dag och vi är naturligtvis jätteglada för att så många lag ville vara med i turneringen samt all den fina respons vi har fått av de deltagande lagen, säger IFK Vänersborgs cupgeneral Mats Ahlstedt.

Turneringen avslutades på lördagskvällen med att Otterbäcken/Hajstorps F12-lag vann en rafflande final mot Surte Kareby efter straffar. Resultatet efter full tid var 1-1. I den andra årskullen F10 vann norska Ready före Mölndal.

IFK Vänersborg har under en tid planerat för en flickturnering i bandyoch arbetet med Frida Bandycup intensifierades för några månader och intresset visade sig vara mycket stort.

- Från det att vi skickade ut inbjudningar till turneringen så blev den i princip fulltecknad redan efter någon vecka. Vi är såklart jätteglada för det stora intresset som turneringen medfört, säger Mats Ahlstedt.

Med föreningar som Hammarby, Västerås SK, Villa/LAIK, flera norska föreningar, samt Tvåstads egna duktiga bandytjejer i IFK Vänersborg och Gripen Trollhättan var det upplagt för en härlig bandydag i Arena Vänersborg.

I klassen F10 var det sju lag med och där visade sig norska Ready vara det bästa laget och vann före Mölndal. IFK Vänersborg kom på tredje plats före Gripen Trollhättan som slutade fyra.

I äldsta klassen, F12,vann Otterbäcken/Hajstorp över Surte/Kareby efter stor dramatik. Matchen slutade 1-1 och fick avgöras på straffar där Otterbäcken alltså drog det längsta strået. Där slutade Villa på tredje plats efter att ha slagit Gripen Trollhättan i matchen om tredje pris. IFK placerade sig sjua.

- Vi kommer nu att verka för att denna flickcup skall bli ett årligen återkommande evenemang, nu när vi vet att det finns ett så stort intresse. Arena Vänersborg är också en ypperligt fin arena att arrangera en sådan här turnering på med allt samlat under ett tak, som bland annat restaurang, avslutar Mats Ahlstedt.

Parallellt med att Frida Cupen spelades arrangerade IFK Vänersborg för fjärde gången ”Bissen Brainwalk”. En stödinsamling som startades av före detta bandyspelaren Mattias Larsson efter att han drabbats av stroke. I ett helt underbart vinterväder med minus två grader var det ett cirka 125 personer som gick promenaden.