Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/4
ANNONS ▼

BILDEXTRA: Ung friidrottsglädje på Lilla McDonaldsspelen

Trollhättans Friidrottsklubb anordnade i helgen för åttonde året Lilla McDonaldsspelen på Edsborg. Tävlingen var avsedd för åldrarna 7-11 år.

Fem olika åldersgrupper fanns med i Lilla McDonaldsspelen. Fokus låg på att i första hand ha kul och i andra hand det egna resultatet. Inga placeringar redovisades och alla deltagare fick pris.

275 barn från 20 olika friidrottsklubbar i Västsverige deltog, samt ett tiotal barn som inte tillhörde någon förening. De fem åldersklasserna var mixade, vilket innebar att flickor och pojkar tävlade mot varandra.
– Vi tillhör de få klubbar som i åldersklasserna 7-11 år har fortsatt med mixade klasser, säger Lars Axelsson från Trollhättans FiK.
Axelsson var starter i samtliga löpgrenar.

Sjuåringarna hade möjlighet att tävla i sju olika grenar såsom 60 meter, 400 meter, höjd, längd med hoppzon, bollkastning, kula samt stafett 400 meter. I varje åldersklass var det stafett och lagen bestod av 3-5 deltagare. Växlingen skedde där man själv ville.
Från åtta år och uppåt fanns det ytterligare en gren, nämligen hinderlöpning 600 meter. Hinderlöparna hade lätta "vipp-upp-häckar" att passera, samt förstås en vattengrav.

I många grenar kunde man se barn som visade att det fanns fina talanger för just friidrott. Ett exempel var TFiK:s tio-åriga Linnea Fohlén Gladh, främst i de så kallade tekniska grenarna.
– Jag gillar bäst att tävla i kula, men är inte med på löpningarna 60 och 600 meter, sa Linnea Fohlén Gladh.
Bland annat kan nämnas att Linnea har klubbrekordet i kula i sin åldersklass F10.
För det mesta var det glada barn och nog även trötta barn som lämnade Edsborg sent på söndagseftermiddagen efter en trevlig tävling tillsammans med andra barn och roliga figurer på innerplan.

– Vi har haft tur med vädret och allt har fungerat väl. Höjdpunkter har varit den festliga prisutdelningen efter halva tävlingsdagen. Vidare var hindertävlingen ett uppskattat inslag för publik och deltagare. Det var också kul att se sjuåringarnas 400 meters lopp. I det första heatet startade killarna i ren sextiometers fart, vilket gjorde att det till slut blev en jobbig sista del för löparna, sa Enar Karlsson en av tävlingsledarna i TFiK.

MEST LÄST