Fina friidrottsresultat i Göteborg

Sex ungdomar från Trollhättans Friidrottsklubb deltog i tävlingen "Intersport Athletic Indoor" i Friidrottens Hus i Göteborg. En tävling som samlar stora startfält i ungdomsklasserna med aktiva från hela landet

|

Först ut var Elvira Tanderud, F13, som redan i försöken på 60 m slog nytt personligt rekord med 8.34. Samma tid gav en tredjeplats i finalen med nytt klubbrekord. Nästa 13-åring på banan var Indra Johansson, trea på 800 m, som har fått upp farten ordentligt och tog sin första pallplats med nya perset 2.35,71.

David Cannmo, P16, ställde upp i seniorklassen på 800 m och även han slog till med nytt pers med 2.03,30. David som siktar på helgens ungdoms-SM i Uppsala visade att han är bra förberedd och kan med en bra dag vara med och konkurrera om medaljer. Jack Wennman, P11, startade söndagen med en bra tid på 60 m, vilket gav honom en plats i B-finalen. Ännu bättre gick det för Osman Sagfors, P12, som i A-finalen på 60 m slog till med 8.93. Nytt pers och klubbrekord.

Linnea Fohlén Gladh, F11, tog åter en ny övertygande seger i kula med 9.17. Elvira Tanderud, F13, avslutade tävlingen med att med 4.87 i längd bli trea med endast två hopp. Hon valde att avstå från sina sista hopp för att kunna ladda för sprintloppet på 200 m, vilket visade sig var ett klokt val. Elvira vann nämligen överlägset på 26.96, personligt och klubbrekord för åldersklassen, och dessutom är hon åter Sverigebäst i sin åldersklass.

Även Dals Södra FFI deltog i tävlingen i Göteborg med fem aktiva. Linnea Hallsten, F11, deltog i höjd och vann överlägset med nytt pers på 1.37. Tvåan hoppade 1.28. Hon gjorde fina försök på 1.39 men det lyckades inte denna gången. I kula stötte hon 6.66 och slutade på sjunde plats. Johanna Hallsten, F14, deltog i kula och 200 m. Hon har varit förkyld och var tveksam till start på 200 m. Han valde dock att starta och slutade på 29.18, inget nytt pers men bra tid efter omständigheterna. Hon kom på åttonde plats i hård konkurrens. Amanda Behrendtz och Ylva Bränfeldt startade i F13 60 m häck, men gick dessvärre inte vidare till final.

Maja Lundgren och Ylva Bränfeldt startade i F13 60 m. Tjejerna gjorde ett bra lopp i mycket hård konkurrens men denna gång gav det ingen medalj.