Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/3
ANNONS ▼

Lyckad helg för Dals Södra FFI

Hela helgen 4-6 juni har flera från ungdomar från Dals Södra FFI tävlat i friidrott på Ymerspelen i Borås och på Edetspelen som IK Bergaström arrangerat.

Flera av ungdomarna i klubben var på turné under hela helgen.
Johanna och Linnea Hallsten, Amanda Behrendz och Ella Helmström har representerat färgerna i Borås på Ymerspelen som avgjordes på Ryavallen i 30-gradig värme under både lördag och söndag.
Johanna Hallsten tävlade i en av sina favoritgrenar 200 meter. Hon spräckte 30 sekundersgränsen i en tidigare utepremiär och är nu nere på 29,1 sekunder efter att ha putsat sitt personliga rekord med hela 57 hundradelar.

Johanna Hallsten och Amanda Behrendtz testade båda på spjut och gjorde sin första tävling i grenen i Borås. Amanda Behrendtz fick också chansen att tävla i sin favoritgren 60 meter häck där hon kom i mål på nytt pers 12,51 och fick välförtjänt en bronsmedalj. Hon fick också till nytt pers på 3,54 i längdhopp.
Linnea Hallsten var med i kula, längd och höjdhopp. I kula blev det nytt pers på 6,11. Det räckte till en silverplats. Hon slutade även tvåa i höjdhoppstävlingen.
Ella Helmström ställde upp i längd, 200 meter och 600 meter. Den sistnämnda distansen har blivit hennes paradgren sedan några veckor tillbaka tre veckor och hon har sänkt sig 11 sekunder under året.

Efter tvådagarstävlingen i Borås deltog flera av klubbens ungdomar på Edetspelen på Ekaråsens idrottsplats under Nationaldagen.
Johanna Hallsten kom tvåa på 60 meter med nytt pers, 8,90. Hon vann höjd på tangerat pers 1,30 och slutade tvåa i kula på nytt pers 8,96.
Ella Hellström sänkte sitt personbästa på 600 meter till 1.55,2 vilket även var nytt klubbrekord. I loppet sprang även Amanda Behrendz och Frida Hansson.
Linnea Hallsten vann höjdhoppstävlingen.
Där fanns även flera andra klubbkamrater med.

William Gren tog guld på både 60 meter och i längd med nytt personligt rekord i båda grenarna, 8,8 sekunder på 60 meter och 4,32 meter i längdhopp. Det blev även brons i spjut, också det med ett nytt personligt rekord.
Tobias Nilsson sprang hem ett brons på 9,2 sekunder på 60 meter och han vann spjut på 21,42.
Andreas Nilsson vann kula på 6,80.
Alicia Behrendz slutade 2:a i längd. För Emil Lindberg var det premiärtävling i kula och det resulterade i personliga rekordet 6,99.
Nellie Hansson, Nomi Castell och Milo Castell gjorde alla tre tävlingsdebut.
Tävlingarna avslutades med en stafett där Dals Södra stafettlag i F13 med Frida Hansson, Amanda Behrendz, Ella Hellström och Johanna Hallsten utklassade övriga lag, inklusive alla killar.

MEST LÄST