Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Ann-Charlotte Solvang Johan Eriksson, Sara Helmersson, Linnea Solvang Stagg och Elin Helmersson var med och tävlade i Tiomila. 

OK Skogsvargarna gjorde comeback på Tiomila

Efter 20 år gjorde OK Skogsvargarna comeback i Sveriges stora orienteringsstafett Tiomila.

Årets upplaga med nästan 1000 lag tog plats i Partille, Göteborg, och första gången på västsvensk mark med nästan 7000 löpare som sprang. OK Skogsvargarna deltog med ett lag i Tiomilakavlen, och med ett lag i Ungdomskavlen.

Starten började med en rejäl uppförsbacke och terrängen som fortsatte var tuff, svårskuren och krävande i den dessutom blöta och leriga marken.

Alla löparna kämpade och gjorde tillsammans en mycket fin insats, och bättre än förväntat enligt lagledaren Peter Strömdahl.

Lördagen startade med Ungdomskavlen med fyra sträckor. Här fick ungdomar upp till 16 år delta. Vårt lag var riktigt taggade och glada att få vara med i denna stora stafettävling. Längst bak av startplatserna hade vi Johan Eriksson som sprang förstasträckan och fick kämpa sig framåt i den stora skaran av dryga 300 ungdomslag. I växlingen till sträcka två sprang Sara Helmersson iväg, sträcka tre sprang Linnea Solvang Stagg och sista stäckan sprang Elin Helmersson som tog oss i mål på 229:e plats.

Tiomilakavlen som startade klockan 21 bestod av ett kombinationslag tillsammans med TSOK. 106 km, 10 sträckor och 324 lag. Anders Järpedal, OKS, var först ut, sträcka ett.  Därefter växlades kartan till Peter Strömdahl, OKS. Under natten på sträcka tre sprang Johan Carlsson, TSOK. Den mytomspunna ”Långa Natten” sträcka fyra utgjordes Martin Widmark, som i gryningen växlade karta till Magnus Vedin, TSOK, på femte sträckan. Därefter sprang Anders Axelsson, OKS, på sjätte sträckan, Gunnar Hall, OKS, på sjunde sträckan, Stefan Hornebrant, TSOK, sträcka åtta, Felix Sandberg, OKS, sträcka nio och den sista sträckan sprang Micke Karlsson, OKS, som tog laget i mål på en 214:e plats. Vi är riktigt nöjda och glada att kunna vara med igen!