Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Linnea1
TFiK:s Linnea Fohlén Gladh vann kulstötningens F11-klass i Julklappsjakten i Göteborg.

TFiK-framgångar i Julklappsjakten

Ett flertal aktiva från Trollhättans FiK deltog i den traditionsenliga tävlingen "Julklappsjakten" i Göteborg, med ett antal framskjutna placeringar som resultat.

Allra bäst bland Trollhätteklubbens deltagare lyckades inte oväntat Linnea Fohlén Gladh som vann kulstötningens F11-klass. Linnea stötte 8.44 vilket är en förbättring av hennes personliga rekord och även klubbrekord med cirka en decimeter. Linnea segrade även i Adventsspelen för två veckor sedan så hennes inomhussäsong har börjat riktigt bra.

Därtill lyckades TFiK även ro hem tre andraplatser. Den första togs av Ebba Engdahl i F15 höjdhopp. Ebba säsongsdebuterade på ett riktigt bra sätt genom att hoppa 1.55 meter, vilket är ett nytt klubbrekord inomhus. Hon hade dessutom ett bra försök på personliga rekordet 1.58.

På andra plats kom även Hanna Borgemyr som stötte 10,68 meter med den tyngre 4-kiloskulan. Hon var endast 9 centimeter från segern.

Den sista andraplatsen togs hem av Jonatan Borg på 400 meter i P19-klassen efter en jämn kamp med loppets trea. Jonatans tid blev 56.28 sekunder.

Mångsidige Nils Ekström tog som bäst en tredjeplats i 60 meter häck genom att sätta personligt rekord i finalen med tiden 9.75 sekunder. Nils kom även sexa i tresteg och höjd. Resultatet 10,05 meter i tresteget var en förbättring av det egna klubbrekordet med 3 centimeter.

Övriga framskjutna placeringar togs av Elvira Tanderud (sexa i längdhopp och åtta på 60 meter i F13), Emil Fagerlin (sjua på 60 meter P17) samt Ella Feldthusen (som vann B-finalen i klassen F13 på 60 meter).

Nämnas kan också att fyra yngre TFiK:are gjorde tävlingsdebut på en stor inomhustävling. Dessa var Jack Wennman P11, Clara Gillberg och Selma Back F12 och Hilma Andersson F11.

Även andra friidrottare i TTELA-området lyckades bra i Julklappsjakten. Daniel Adolfsson, Tingsbergs AIS, vann en spännande längdtävling i pojkar 15 med ett hopp på 5.43. Han vann en jämn höjdtävling på 1.63 och han slutade trea i kula på fina 12.58 och dessutom femma i tresteg på 9.16.

Klubbkompisen Emilia Wernerliv vann F13-klassen i kula på 12.39.

MEST LÄST