Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Tobias Jonsson stod för en mycket stark prestation då han plockade hem silvret i VM-finalen.
Tobias Jonsson stod för en mycket stark prestation då han plockade hem silvret i VM-finalen.

VM-silver för Tobias Jonsson

Med ett nytt personligt rekord på 6.99 lyckades Tobias Jonsson knipa ett VM-silver i längdhoppstävlingen. – Jättekul att höra, berättar Kerstin Svensson från IF Änglarna, Tobias klubb.

Båda de Åsebro-bördiga bröderna Jonsson, Per och Tobias, hoppade under söndagskvällen VM-final i längdhopp under para-VM i friidrott i London. För storebrodern Per blev det en sjätteplats efter ett nytt årsbästa på 6.64 medan lillebror Tobias rönte ännu större framgångar i längdhoppsgropen.

Redan i det andra hoppet svarade Tobias för ett jättehopp på 6.99, vilket är nytt personligt rekord och bar hela vägen fram till en silverplats för 21-åringen. Åt den slutliga guldmedaljören, Doniyor Saliev från Uzbekistan, fanns det inte mycket att göra. Uzbeken hoppade nämligen på otroliga 7.18 och hoppade utöver det över sju meter i varje hopp.

Ett VM-silver får dock anses vara en stor framgång för den unga talangen som bor i Bollnäs, men fortsatt representerar den Vänersborgsbaserade klubben IF Änglarna i tävlingssammanhang.

Kerstin Svensson, ordförande för IF Änglarna och tränare för Jonsson-bröderna sedan de var små, blir av förklarliga skäl mycket glad när hon möts av beskedet att Tobias tagit silver.

– Vad roligt! De är två fantastiskt fina förebilder för våra ungdomar i föreningen, förklarar hon.

Vi har även haft lokalt deltagande på 1500 meter i form av Gunilla Wallengren. Gunilla hade inför tävlingen ett VM-silver från 2015 att försvara, men missade finalplatsen då hon kom elva i semifinalen och endast tio deltagare går till final.

– Det var stolpe ut. Samtidigt känner jag att formen är riktigt god, och jag ska absolut kunna slåss om medaljerna på 800 m och 5000 m, berättar Gunilla.

MEST LÄST