Albin tog fyra guld på USM

Medan Nils van der Poel åkte skridskor på en av de största scenerna, OS, var tre av Skridskoklubben Trollhättans ungdomar den gångna helgen på Lugnets IP i Falun.

ANNONS
|

I lätt snöfall på såväl lördag som söndag avgjordes nämligen ungdoms-SM på skridsko.

Tävlingarna genomfördes på en naturisbana som mätte 333 meter och förhållandena var en ny erfarenhet för klubbensungdomar.

Albin Ekensskär, Arvid Karlingsjö och Fredrik Brander, som är vana att köra inomhus, deltog alla tre i klassen pojkar 15-16 år.

Först avgjordes de fyra individuella distanserna 500, 1000, 1500 och 3000meter och samtliga vanns av Albin. Vädret till trots gjorde han den fina serien 43,36/1.27,54/2.14,30/4.54,30.

Albin Ekensskär var otroligt stark och vann till exempel 1500 meter med över tresekunder före tvåanEmil Klockar från Sundsvall.

Arvid Karlingsjö, som gillar de längre sträckorna, fick till det riktigt bra på 3000 meter och det resulterade i en fin andraplats och ett SM-silver.

ANNONS

Helgen avslutades med stafett-SM för ungdomarna och där kör man 3x1000 meter.

Trollhättans lag lottades mot favoriterna från Sundsvall och det blev en tuff fightända in på mållinjen. Trollhättans lag blev slagetmed blott 43 hundradelar och killarna fick därmed ett SM-silver medtiden blev 4.35,18.

Helgen resulterade således i fyraSM-guld och tvåSM-silver för SK Trollhättan och allatre åkarnafrån klubben är aktuella för uttagning till ungdomslandskampen mot Finland, Norge och Danmark/Storbritannien sista helgen i februari i Seinäjokki, Finland.

ANNONS