Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Storsatsning av Film i Väst 2011

  En ny film om familjen Svensson, en ny omgång av polisen Johan Falks framfart, och Snabba cash får en avslutande uppföljning. Men först är det inspelningsdags för filmen The magnificent eleven i Trollhättan. Film i Väst storsatsar nästa år.

  I vinter påbörjas inspelningen av nästa stora film, ”The magnificent eleven”, i Trollhättan med omnejd. Den är skriven av Irvine Welsh, en hyllad och ofta kontroversiell författare av romaner, berättelser och scen- och filmmanus. Bland annat har han skrivit den kultförklarade ”Trainspotting” från 1996.

  ”The magnificent eleven” är en modern version av den klassiska ”Magnificent seven” från 1960.

  – Den uppdaterade historien kommer att bli en mörk komedi med skådespelare som Sean Bean och Robert Vaughn i huvudrollerna, berättar Tomas Eskilsson, vd för Film i Väst.

  Fler internationella filmer som Film i Väst är samproducent för nästa år är ”The promised land”, som utspelas i Palestina under 1930- och 1940-talet. Regisserar gör Michael Winterbottom, som tidigare har haft festivalframgångar med ”The killer inside me”, som Film i Väst också var samproducent för. ”The promised land” förväntas ha premiär våren 2011.

  Snabba cash II & III

  Film i Väst går in i produktionsbolaget Tre Vänners två kommande uppföljare till ”Snabba cash”. Den första, ”Snabba cash II”, baseras på Jens Lapidus romaner ”Snabba cash” och ”Aldrig fucka upp”.

  Fredrik Wikström, producent vid Tre Vänner, berättar att karaktärerna från den första romanen återkommer tillsammans med historier från boken ”Snabba cash”, som inte kom med i första filmen, och delar av romanen ”Aldrig fucka upp”.

  – Den tredje filmen skriver vi manus till parallellt med att Jens Lapidus skriver den tredje romanen.

  Daniel Espinosa regisserar båda filmerna, som börjar spelas in sommaren 2011. Premiär beräknad till 2012.

  Film i Väst går även in som samproducent av andra långfilmen om familjen Svensson i Vivalla. I december drar inspelningen i gång på västkusten.

  Historien bygger på teaterpjäsen ”Svensson Svensson på semester”, som spelades sommaren 2009 med Allan Svensson och Suzanne Reuter i huvudrollerna.

  – I den här filmen har Lena och Gustav problem med äktenskapet. Gustav är alltför intresserad av sport tycker hans fru. För att reda ut problemen bestämmer sig paret för att gå till äktenskapsrådgivare och får då rådet att åka bort och vila upp sig. Väl på pensionatet är det tänkt att de ska vara i fred, men så träffar Gustav sin stora fotbollsidol, avslöjar Fredrik Wikström.

  Filmen beräknas få premiär julen 2011.

  Sex Johan Falk-filmer

  Film i Västs samproduktioner om Johan Falk har haft stora framgångar och nu är det dags för en ny omgång. Våren 2011 påbörjas inspelningen av totalt sex Johan Falk-filmer för bio, dvd och tv med premiär under 2012.

  – Vi kände redan andra inspelningsdagen av förra omgången att vi aldrig kommer att hinna berätta hela historien. Första Johan Falk-filmerna ligger i gråzonernas värld, de sex nya hamnar i de mörkare zonerna, berättar Anders Nilsson, som regisserar.

  I de nya sex filmerna syns, precis som tidigare, Joel Kinnaman som Frank Wagner och Jakob Eklund som Johan Falk.

  – Men det kommer att dyka upp en hel del nya karaktärer, avslöjar Anders Nilsson.