Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Image - 1
Kjell Åke i Myra med föreställningen ”Härifrån till Metbäcken” framför den fina dekoren.

Succéföreställning intog Kulturbruket

Kjell Åke i Myra besökte Kulturbruket på Dal, i Mellerud, under söndagskvällen med succéföreställningen ”Härifrån te Metbäcken” som regisserats av Sissela Kyle.

Kulturbruket på Dal var fyllt till sista plats när Kjell Åke i Myra underhöll.

Många glada skratt och applåder fyllde lokalen när Kjell Åke med stor humor berättade om händelser från livet i den lilla byn Metbäcken i Torsby kommun i Värmland.

Föreställningen som har spelats för utsålda hus i Värmland, blandades med historier, anekdoter och nyskriven musik och sång och handlade om det som händer och diskuteras idag i världen och som faktiskt redan har hänt i Metbäcken.

Kjell Åke Axelsson är född och uppväxt i Myra i Metbäcken och arbetar som speciallärare på Stjärnskolegymnasiet i Torsby, där han arbetar med ungdomar med särskilda behov, eller särskild begåvning, som Kjell Åke själv vill uttrycka det.

Hans komikerkarriär tog fart 2007 och det var Bosse Parnevik som upptäckte honom, men innan dess har Kjell Åke spelat revy och uppträtt sedan mitten av 1980-talet.

Han har även arbetat tillsammans med Uffe Larsson och Thomas von Brömsen och i Härifrån till Metbäcken har han samarbetat med Sissela Kyle och Johnny Steen med manuset.

Med enkel dekorerad scen och en stor portion humor lyckades Kjell Åke i Myra att förgylla kvällen för många Mellerudsbor under söndagskvällen och de glada skratten från publiken ekar nog fortfarande i lokalen.

Image - 2
Bild - 3
MEST LÄST