Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  UNDERHÅLLARE. Spelmannalaget Älg-Frida, bestående av Ralph Liljegren, Ingemar Holm, Tord Andersson och Thomas Petersen, stod för underhållningen när Svenska folksportförbundet firade 30 år.

  Svenska folksportförbundet 30 år

  Vänersborg Svenska folksportförbundet (SFF) har firat sitt 30-årsjubileum i Vänersborg.
 Förbundet bildades i Vänersborg den 29 september 1979 och har som motto att främja motion utan tidtagarur. Någon segrare utses inte, utan alla som deltar i förbundets aktiviteter, som vandring, cykling, simning och skidåkning, är vinnare.

  Förbundet är anslutet till den internationella organisationen IVV, Internationale Volksport Verband, som finns i ett 50-tal länder runt om i världen samt till Friluftsorganisationer i samverkan (Frisam).

  Vandring

  Trestads Vandrarförening stod som värd för jubileet som var den 3 oktober. Man inledde med en vandring på cirka tio kilometer med start från Segelsällskapets klubbstuga på Sanden i Vänersborg. Varje deltagare premierades med pins och diplom speciellt framtagna för 30-årsjubileet.

  Festligheterna fortsatte på kvällen med supé i klubbstugan. Ann-Britt Ullström, ordförande i Trestads Vandrarförening, kunde hälsa ett 40-tal vandrarvänner välkomna.

  Efter middagen svarade spelmannalaget Älg-Frida, som består av Ralph Liljegren, Ingemar Holm, Tord Andersson och Thomas Petersen, för en uppskattad underhållning.

  Sex föreningar

  Åke Sjöblom från Finspång, vice president för Svenska folksportförbundet, tog därefter till orda och berättade om förbundets 30-åriga verksamhet. Från att vid starten omfatta sex föreningar till att i dag organisera ett 80-tal föreningar, kommuner och turistbolag runt om i landet.

  Tal hölls också av förre presidenten för IVV, Odd Ivar Ruud, Norge, samt av Norges folkesportforbunds förste president, Einar Hermanrud, numera bosatt i Sverige och Finnerödja.

  Vänersborgsmotiv

  Gåvor överlämnades under kvällen av Norges folkesportforbund. Presidenten för Svenska folksportförbundet Viggo Oterhals överlämnade gåvor med Vänersborgsmotiv till presidenterna Odd Ivar Ruud, Einar Hermanrud samt till Åke Sjöblom. Ann-Britt Ullström mottog gåva till värdföreningen Trestads Vandrarförening för arrangemanget kring jubiléet.

  På söndagen deltog vandrarna i Fridavandringen som ingick i Kvinnlig ­kvalitets aktiviteter.