Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Här syns nio utövare från 3CT Triathlon som deltar i VM: Veronica Andersson, Magdalena Göransson, Eva-Lott Elefant, Katrin Karlsson, Ulrika Wernståhl, Tord Karlsson, Markus Nymark, André Olofsson och Anneli Hilmersson.

Tio triathleter laddar för VM-succé

I helgen avgörs långdistans-VM i triathlon, med över 800 deltagare. Tio av dem kommer från nybildade 3CT Triathlon. – Det ska bli riktigt kul, säger Tord Karlsson.

I februari bildades den renodlade triathlonklubben 3CT, som täcker aktiva från Trestadsområdet.

Totalt har man redan samlat ihop till ungefär hundra medlemmar, och många tillhör Sverige-eliten i sin ålderskategori.

Det märktes tydligt i samband med långdistans-SM i Motala för ett år sedan, då tio 3CT-utövare presterade tillräckligt bra för att kvalificera sig för VM, som arrangeras i helgen.

Istället för att representera den egna klubben bär de dock landslagets blågula dräkt just den här gången.

– Det är sånt man bara sett på tv förut, så det ska bli häftigt att vara med om det här, säger fjolårets bronsmedaljör Veronica Andersson, och syftar särskilt då på den maffiga invigning som äger rum på fredag.

Även VM har Motala som skådeplats, där fyra kilometers simning, tolv mils cykling och tre mils löpning ska avverkas så snabbt som möjligt.

– Det är alltid löpningen som är tuffast, med tanke på att man kör det sist. Då har man ju tagit ut sig en hel del innan, konstaterar Veronica Andersson.

Samtidigt ser simningen ut att bli ett rejält kraftprov.

– Just nu är det tolv grader i vattnet, och om det är så på lördag så kan simningen bli kortad av säkerhetsskäl. Därför får vi hoppas att det är några grader varmare då, säger Tord Karlsson.

Under mästerskapet kommer han bo tillsammans med de andra deltagande klubbkamraterna – André Olofsson, Veronica Andersson, Magdalena Göransson, Eva-Lott Elefant, Katrin Karlsson, Markus Nymark, Anneli Hilmersson, Ulrika Wernståhl samt Erik Olsson.

De har också tränat ihop inför VM och hjälpt varandra att förbereda sig på bästa sätt.

– Vi har en egen grupp på Facebook där vi pratar, triggar och ger tips. Vi har bland annat varit här och simmat tillsammans ett par gånger, säger Tord Karlsson och gör en svepande handrörelse ut över Munkboviken vid Öresjö.

Samtliga 3CT-medlemmar gör sin VM-debut i Motala, och medan vissa har tids- och placeringsmål så fokuserar andra enbart på att ha roligt.

– Ja, det är nog en blandning. Alla kommer göra sitt bästa, men det är oerhört svårt att veta hur man står sig i den internationella konkurrensen. Helst ska man nästan ramla över mållinjen, säger Karlsson med ett leende.