Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Tuffare Molly Sandén blickar framåt

"Why am I crying" undrade Molly Sandén i Melodifestivalen. Nu har hon slutat gråta. Med sin nya skiva "Unchained" siktar sångerskan mot stjärnorna.

"The sky's the only limit" sjunger Molly Sandén, som är redo att gå vidare. Vidare från gamla relationer och vidare från sin gamla stil som gullig barnstjärna. Nya albumet "Unchained" handlar till stor del om olycklig kärlek, men också om en ljusare framtid.

- Jag har en tuff tid bakom mig. Jag har försökt skriva glada låtar, men någonstans har jag ändå fallit in i det som finns här inne, säger hon och placerar händerna över hjärtat. - Jag avslutar det kapitlet med den här skivan och blickar framåt. Det är ändå en positiv skiva. "Unchained", nu är jag fri.

Bakom sig har hon en vida omskriven separation från popidolen Eric Saade. Men hon är noga med att betona att det inte bara är det hon syftar på när hon pratar om att bryta upp.

- Jag har blivit sviken, både av nära vänner och av folk jag jobbat med som inte trott på mig. Det har varit jättetufft.

Ny stil

Molly Sandén poserar vant för fotografen och tycks inte ta notis om att människor som passerar stirrar så att de håller på att vrida nackarna ur led. Utländska turister som egentligen inte ens vet vem hon är kommer fram och frågar om de kan få ta bilder tillsammans med henne.

Den Molly Sandén som står där på skyhöga nitklackar är någon helt annan än den sockersöta 16-åring som sjöng "Så vill stjärnorna" i pastellig babydollklänning i Melodifestivalen för tre år sedan.

- Jag kan tänka mig att det var många som satte popcornen i halsen i år och bara: "Men vad har hon gjort?", skrattar Molly Sandén och fortsätter: - Folk hade kvar bilden av mig från första gången jag var med i Melodifestivalen, de såg mig som den lilla helylletjejen som sjöng bra och hade fina klänningar. Den sidan är en väldigt liten del av mig. Jag är inte alls den där pryda helylletjejen privat. Det kändes som att jag levde en lögn.

Mer dans

Hon har jobbat med skivan i tre år, samtidigt som hon hunnit gå ut skolan, flytta hemifrån, flytta ihop, flytta isär och ta körkort. Arbetet har inneburit resor fram och tillbaka till USA där hon provat allt från country till rock innan hon landat i det som hon beskriver som "popmusik med själ".

Stilen är lite mer dansant än tidigare, och hon har tagit danslektioner för att kunna bjuda publiken på show. Samtidigt är låtarna krävande, vilket Molly Sandén gillar:

- Jag vill sikta mot stjärnorna, jag vill inte nöja mig med något lätt. Jag vill gå upp på scenen och vara nervös. Det är det som är kicken.