Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  100 motionärer hade valt att springa korta motionsbanan, som var på 5 kilometer, medan tävlingsklassen för dam och herr samt övriga motionärer sprang den längre sträckan på 15 kilometer. På startlinjen fanns bland andra kryckförsedde Oddbjörn Holmstvedt (nr 310), som tog sig igenom den korta banan. Fjolårssegraren Jan Svensson med nummer 1 blev trea i H21-klassen.

  Vasaloppsstjärna tog
 hem Karolinerjoggen

  I ett strålande sommarväder arrangerade OK Kroppefjäll den 20:e Karolinerjoggen. Det blev en riktig familjefest med lopp för minijoggare, motionärer och tävlingsklass för både damer och herrar. Totalt var det 300 deltagare.

  Årets terränglopp hade fått en ny tappning, arrangörerna hade lämnat Järboområdet och förlagt tävlingen i närheten av OK-stugan på Kroppefjäll.

  Tävlingsklasserna H21 respektive D21 lockade ett 25-tal löpare, varav fem kvinnor. Sträckan var 15 kilometer och bestod av ett 5 kilometer långt varv som var gemensamt med klassen motion kort. Därefter fortsatte elit och ett femtiotal motionärer, därav tio kvinnor, på en 10-kilometersslinga.

  – Det var en jobbig men rolig bana och framförallt slapp vi alla rötter som fanns på den gamla banan, sa damvinnaren Catharina Thorn, Bengtsfors.

  Catharina har vunnit Karolinerjoggens damklass fem gånger tidigare mellan åren 2002-2006.

  Familjeangelägenhet

  Trea i damklassen var dottern Madeleine och tvåa Anki Oberle, TV88.

  Från Thornfamiljen kan också nämnas att Catharinas 14-årige son Viktor blev femma i H21-klassen, en kille som vi i framtiden kommer att få höra talas om både i terräng och skidåkning.

  Herrklassen vanns av nian i årets Vasalopp, Markus Jönsson, Ulricehamns IF.

  – Vilken bra tävling detta var, som en terrängtävling ska vara. Mycket kuperad och för mig var det verkligen bra träning inför vintersäsongen, sa en helnöjd Markus Jönsson.

  Tvåa blev Andreas Magnusson, Solvikingarna, före fjolårets vinnare Jan Svensson, TIF.

  – Tufft och varmt var fjolårssegrarens kommentar.