Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Viktor Fasth till Anaheim

Det har ryktats länge – nu är det klart. Den Vänersborgs HC-fostrade målvakten Viktor Fasth är klar för NHL-klubben Anaheim Ducks. – Jag är verkligen glad och ser fram mot att ansluta till organisationen, säger Fasth till klubbens hemsida.

Viktor Fasth tar nu steget över till NHL, efter blott två år i den svenska elitserien. Redan efter den förra  succésäsongen med AIK och Tre Kronor surrades det om NHL, men 29-åringen valde då att stanna i Sverige ytterligare en säsong.

– Jag är verkligen glad över att få den här möjligheten att åka över till NHL. Det har alltid varit en dröm för mig. Det var ett tufft beslut för mig förra året, men jag valde att stanna hemma i Sverige, säger han till Ducks hemsida.

Att tacka nej till NHL ytterligare en gång var enligt Fasth inte ett alternativ, och parterna har tecknat ett ettårskontrakt.

Anaheim missade slutspelet den här säsongen, och Fasth får närmast konkurrera om målvaktsplatsen med den schweiziske stjärnan Jonas Hiller och Dan Ellis. Inga svenskar återfanns i den senaste upplagan av Ducks, men väl de finländska ikonerna Saku Koivu och Teemu Selänne.

Viktor Fasths karriär har få motsvarigheter. Han slog igenom sent, blev storstjärna i först AIK, sedan i Tre Kronor. Och nu skrivs nästa kapitel på andra sidan Atlanten, med det behagliga klimatet i Kalifornien som fond.

– Som barn drömde jag alltid om att spela i NHL. Det är världens bästa liga och jag är verkligen glad över att ha fått den här chansen.