Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Antonov har tröttnat på skriverierna och menar att det finns inslag av utpressning i hela historien om hans bank Snoras.

  Vladimir Antonov slår tillbaka

  Informationen om Snoras instabila ekonomiska situation representerar inte verkligheten och innehåller dessutom inslag av utpressning. Det skriver Vladimir Antonov i ett pressmeddelande efter dagens spekulationer om hans litauiska bank Snoras.

  Under dagen har uppgifter florerat i media om att Antonovs bank Snoras bedriver vårdslös kreditgivning och att EIB därför tvekar till att släppa in den ryske affärsmannen i Saab.

  I januari ska Litauens centralbank ha krävt åtgärder om bättring i banken Snoras, där den ryske affärsmannen Vladimir Antonov innehar ordförandeposten. Enligt ett direktionsprotokoll som SR Ekot tagit del av bryter banken mot lagen och har lånat ut pengar på ett lättvindigt sätt.

  Snoras gjorde stora kreditförluster i fjol och centralbankens kritik ska ha tvingat fram en nyemission i våras.

  Kritiken kan enligt Ekot också vara ett skäl till att Europeiska centralbanken (EIB) väntar med besked om ett framtida ägarengagemang för Antonov i Saab.

  Men nu slår Antonov tillbaka. I ett pressmeddelande skriver han att skriverierna har orsakat både aktieägare och ledningen i Convers Group (som är Antonovs företagsgrupp) stor skada. Han misstänker också att det kan finnas någon form av utpressning dold i skriverierna.

  – Vi är tvingade att säga att informationen om Snoras instabila ekonomiska situation representerar inte verkligheten och innehåller dessutom inslag av utpressning, skriver han.