Anhöriginvandring ger stora kostnader

Sverige befinner sig i ett läge då man kan konstatera att svensk invandrings- politik, eller migrationspolitik om man så vill, inte på långa vägar fungerat så väl som man länge hävdat. Stora bostadsområden har hög arbetslöshet i kombination med kriminalitet och otrygghet är en realitet, detta trots att enorma resurser satsats från samhället.

ANNONS
|

I strid med detta röstade regeringspartierna tillsammans med Centerpartiet, Liberalerna och Krist­demokraterna för ökad anhöriginvandring i riks­dagen i början på sommaren. En tillfällig lagändring där alternativt skyddsbehövande omfattas och som innebär att ytterligare tusentals människor kommer till Sverige de närmaste åren utan försörjning. Ett beslut som sänder helt fel signaler om en mer generös svensk invandringspolitik och där fokus skjuts bort från arbete till bidrag.

Samtidigt som man gör detta utvisas människor som verkligen vill arbeta och göra rätt för sig på grund av byråkrati. Stick i stäv gör vänstersidan också allt de kan för att stoppa utbildade människor som vill komma och arbeta i Sverige, i ett läge då till exempel industrin har ett stort behov av ingenjörer.

ANNONS

För Trollhättans del, med den ansträngda ekonomi som kommunen har, kommer detta beslut att innebära att kostnaderna ökar ytterligare över tid. Kostnader för utbildning, tolkar, försörjningsstöd, administration med mera hamnar garanterat så småningom i kommunens knä.

Socialdemokraterna är ofta framme med kortet – att man inte får ställa grupp mot grupp. Det är dock precis detta man som politiker måste göra och som sker i verkligheten, varje dag. Spenderas pengarna på ett håll så fattas de på annat. Ekonomin finns bara i en pengapåse och det är ur den som allt fördelas. Oavsett om det gäller staten eller Trollhättan som kommun.

Sveriges och Trollhättans prioriterade mål måste vara att komma till rätta med de problem som vi dagligen möter i allt från respekt för kvinnor och mäns lika värde till arbetslöshet och kriminalitet innan vi kan ta emot fler människor. Det gör man verkligen inte genom detta beslut.

Peter Eriksson (M)

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS