Att skylla på tung trafik är nonsens

Med 30 års erfarenhet av sättning av kantsten blir jag förvånad att man använder grus som underlag på torget i Trollhättan. Vi använde stensättningssand som underlag och inte grus. Stensättningssanden blev väldigt kompakt då man använde vibratorplatta (padda) och jungfrustöt.

ANNONS
|

Stensättningssanden var perfekt i skarvar och lättbearbetad. Att skylla på att det varit tung trafik på torget så att plattorna gått sönder, är nonsens. Tung trafik har ju pågått på alla andra plattsatta gator och gångbanor.

Mikael Sundström påtalar att det varit för lite grus mellan stenarna. Där är ju felet. Det ska vara stensättningssand. Under dessa stora arbeten borde det finnas en byggkontrollant. Sundström har ej de kunskaper som fordras.

SO

Replik

Svar på insändare "Att skylla på tung trafik är nonsens" 28 juli, 2020

Insändaren "SO" skriver att jag som politiker och ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden inte har de kunskaper som krävs när man lägger marksten. I en intervju sa jag att det var för lite grus mellan stenarna på det nya Drottningtorget i Trollhättan.

ANNONS

Jag sticker inte under stol med att mina kunskaper gällande markstensläggning är begränsade, och när jag tänker efter är givetvis grus för grovt. Sand eller stenmjöl vore en mer exakt beskrivning. Och givetvis har man använt det material, sand eller stenmjöl som man ska använda vid markstensläggning. Dock tror jag att de flesta förstår vad jag menar med det jag sa i intervjun.

Min roll som politiker handlar om VAD vi vill att kommunen ska göra, medan tjänstemännen har hand om HUR det görs. Detta är för mig en viktig princip då jag egentligen är som vilken Trollhättebo som helst, utan några specialkunskaper i till exempel torgbyggnation men yrkeskunnig i mitt yrke som leg. sjuksköterska på Näl. Men givetvis så har mina 20 år i denna nämnd gjort att jag vet lite om mycket gällande nämndens verksamhet.

Mikael Sundström (S)

ordförande Samhällsbyggnadsnämnden Trollhättan

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS