Bild: JESSICA GOW / TT

Matlådor väcker många frågor

Är pensionär sedan många år tillbaka, har haft lyckan att ej behöva ”belasta” kommunens budget men förstår att den dagen kommer även för mig.

ANNONS
|

Undrar hur ni har tänkt? Hur många av brukarna har så stort kyl att det rymmer en veckas matlådor? Hur många saknar mikrovågsugn? Hur många kan sköta mikron? Hur många klarar själv att hantera lådan? Hur gott är det att äta uppvärmd mat?

Många brukare har endast den kontakten med yttervärlden som dagens matleverantör ger dem och doften av varm mat. Summan av kardemumman blir, vad jag tror, att det resulterar i att brukaren äter sämre och blir undernärd och hamnar på ett äldreboende eller i bästa fall får ha hemtjänst. Vad är då förtjänsten med dessa kalla matlådor? Vad jag har förstått är det stora kostnader innan det eventuellt kan införas.

ANNONS

Undrande

ANNONS