Vems ansvar är nedskräpade gatorna i Trollhättan?

Alltifrån krossade glasflaskor, papper, fimpar, hundskit som aldrig sopas upp, menar signaturen.

ANNONS
|

Skulle vilja veta varför så många gator i Trollhättan är så fruktansvärt nedskräpade? Alltifrån krossade glasflaskor, papper, fimpar, hundskit som aldrig sopas upp. Det är särskilt mycket på Kungsgatan.

Vems uppgift är det egentligen att hålla rent på gatorna är det Trollhättans stad eller är det fastighetsägarna? Någon måste ha ett ansvar för detta. Jag borde väl inte vara ensam om att tycka detta, hoppas på en snar förbättring!

Rena och fina gator i Trollhättan

Svar direkt:

Det är jättetråkigt med all nedskräpning och vi jobbar ständigt med att hålla rent, dock är vi medvetna om att vi inte alltid hinner med i samma tempo som det skräpas ner.

ANNONS

Kungsgatans gågatedel och Drottningtorget handstädas vintertid fyra gånger i veckan. Sommartid maskinsopar vi samma tider, men maskinsopning är dessvärre inte lämpligt på vintern eftersom vatten från maskinsopning kan frysa och grus som förhindrar halka behöver läggas ut igen.

Sommartid har vi sommarjobbare som städar centrum varje dag och vi engagerar föreningar i staden varje söndag, så kallat föreningsstäd. Vi har ett lag som dagligen städar och klottersanerar runt om i staden. På Drottningtorget och Kungsgatans gågata finns med jämna mellanrum 20-talet papperskorgar. Vi tömmer papperskorgar 1-2 gånger per vecka beroende på årstid, ibland oftare. Ett antal papperskorgar har ett varningssystem som säger till när de är 80 procent fulla så vi kan tömma i tid.

Trollhättans stads föreskrifter för gaturenhållning anger att fastighetsägare har ansvar för renhållning upp till tre meter från gräns, övriga allmänna kommunala ytor ansvarar staden för att städa.

Det är trots allt arbete staden gör svårt att hinna hålla staden så ren som vi önskar men det går heller inte att bortse från det egna individuella ansvaret att slänga sitt skräp på korrekt sätt.

Joakim Johansson

Driftingenjör

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS