Vill slippa fågelskit överallt denna sommar

I sommar kommer vi fortfarande ha covid-19 i vårt land och då myndigheterna inte rekommenderar att människor åker iväg på semester så kommer de allra flesta bli hemma där de bor.

ANNONS
|

Folkhälsomyndigheten kommer fortsätta trycka på social distansering för att platta ut kurvan som vid detta laget förhoppningsvis är på väg nedåt - men ännu har några månader kvar tills det riktigt lugnar ner sig. Är vädret vackert och vi har semester så vill man vara utomhus istället för att sitta inne. Det kommer alltså vara extra många människor hemma i stan detta år. Behovet av aktiviteter och platser där man säkert kan vara utomhus kommer öka.

Nu undrar jag om Vänersborgs kommun kommer göra något åt den kommande sanitära olägenheten som alla Kanadagäss (och andra sjöfåglar?) innebär för stränderna runt om i Vänersborgs kommun? Kan man redan nu plocka äggen så de inte blir så många? Kan man skjuta av dem? Flytta på dem? (Vänern är en stor sjö med många öde stränder) Sätta upp skrämmor så de inte söker sig till till exempel Skräcklan där man kan bada lite varstans och människor gillar att promenera?

ANNONS

Det vore väldigt härligt att kunna få sommarkänsla och möjlighet att sola och bada utan att badplatserna är stängda på grund av avföring från fåglarna som tidigare år. Att kunna ta med sig familjen ut till Skräckleparken, breda ut en picknick-filt och få en trevlig stund tillsammans mitt i en rådande pandemi. Utomhus i en park kan man hålla avstånd mellan människor men då förutsätter det att det inte är fågelskit precis överallt. Det vore även helt underbart att kunna bada utan att riskera e-coliutbrott för vattnet är otjänligt. Finns det någon möjlighet att redan nu ta tag i detta så sommaren 2020 blir en ren sommar på Skräcklan och andra kommunala badplatser och parker?

Jag hoppas någon som har hand om detta i Vänersborgs kommun vill svara och redan nu planerar för rena gräsmattor och stränder. Detta år är det extra viktigt.

Anna med familj

Svar direkt:

Förra årets situation med förorenat vatten föranledde att ett antal åtgärder vidtogs. Tyvärr gav de åtgärderna inte önskat resultat.

Gatuenheten har därför inlett ett arbete med kommunens miljöinspektörer för att samråda hur vi kan agera för att minimera riskerna för förorenat badvatten.

Vi vill alla att badplatserna ska vara tillgängliga för bad och lek hela säsongen.

ANNONS

Marina Karlsson

gatuchef gatuenheten

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS