Sverige har oftast världens bästa sjukvård

Det är många som klagar på svensk sjukvård med långa väntetider, felbehandlingar och mycket annat, där även jag själv och anhöriga har varit drabbade. Vi kanske inte skall vara nöjda, men skall sanningen fram enligt många olika undersökningar, så ligger Sverige ändå i topp och är oftast bäst i världen på att rädda liv och få oss friska från sjukdom och olycka.

ANNONS

Sök gärna på internet över "Bäst sjukvård i världen"så får du svar. Men vi behöver ändå bli bättre i tider med nya sjukdomar och problem som bland annat antibiotikaresistens, men även med cancer, hjärtinfarkter, stroke, svår olycka eller annat elände som vi inte kommer ifrån, oavsett om vi är fattig eller rik. Vilken sekund eller minut som helst kan du själv oavsett ålder och ekonomi bli drabbad.

Att läkare och sköterskor med flera skall göra det som man är utbildad för tycker nog de flesta, men enligt nya undersökningar så är det inte alltid så, utan stor och dyr kompetens slarvas bort i bland annat administrativt arbete och befattningar utanför själva yrket. Här är det ofta dåliga arbetsvillkor men även låg lön för vissa grupper som är orsaken. Här måste staten, regionen och sjukhusledningen ta ett större ansvar och prioritera vården framför nästan allt annat, om vi fortfarande skall vara bland de bästa i världen. För att behålla vår fina sjukvård så måste det också till mera pengar och kanske högre skatter främst då från de som tjänar bra och har stora förmögenheter, vilket al20187la i samhället tjänar på. Ett samhälle i bra balans är ett samhälle där så många som möjlig mår bra, oavsett om du är fattig eller rik. Den som av olika anledningar är eller blir sjuk eller drabbas av olycka har oftast inte valt detta själva. Alla kan drabbas och då hjälper inga pengar i världen, utan då är det bara en bra allmän vård med bra och nöjd personal som kan hjälpa, och den måste vi göra allt för att få behålla. Glöm aldrig det.

ANNONS

Leffe

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS