Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

David Bennhage, i grönt, har under de två senaste säsongerna tillhört Ljungskile SK i superettan. Frågan är om det blir division 1 och FC Trollhättan 2014?

"Är sugen på att spela i FCT"

FC Trollhättan vill ha David Bennhage. Och nu besvarar Bennhage intresset. – Jag är väldigt sugen på att spela där, säger han.

David Bennhage, som den gångna säsongen tillhörde Ljungskile SK i superettan, verkar vara nära en övergång till FC Trollhättan. Klubben ska ha gett honom ett kontraktsförslag.

– De har tagit fram en helhetslösning som ser bra ut, konstaterar han.

Därmed borde det inte vara några hinder för David Bennhage att skriva på – om det inte vore för det intresse som finns för honom från annat håll, högre upp i seriesystemet.

– Jag diskuterar med andra klubbar. Jag har sagt nej till en klubb i superettan och har ett annat erbjudande från en annan superettanklubb. Jag har även kontakt med en allsvensk klubb, säger Bennhage.

Dock ser det ganska ljust ut för FCT:

– FCT har hyfsat goda chanser, jag är väldigt sugen på att spela där. Jag har fått ett bra intryck av klubben och hela organisationen. Jag tror att jag skulle kunna tillföra mycket.

Den 30-årige Trollhättebon har 134 matcher i superettan på sitt cv, de flesta spelade han för Ängelholms FF.

Den gångna säsongen i LSK innehöll dock nästan bara rehabiliteringsträning. Under en match i Svenska cupen blev Bennhage skadad och därför blev det inget framträdande i superettan i år.

– Men nu tränar jag i stort sett för fullt, säger David Bennhage.

Du har fått spela på många olika positioner under din karriär, vilken trivs du bäst med?

– Jag trivs bäst som forward, möjligtvis innermittfältare.