Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

För mig handlar möjligheten att styra Vänersborg inte om makt utan om att göra det så bra som möjligt för Vänersborgarna, skriver Marie Dahlin.

Öppet brev till en bitter och negativ Stefan Kärvling

Replik till Stefan Kärvling (14 oktober): Jag har noterat ditt hat mot mig, Stefan. Varför du hatar vet jag inte. Det kan bero på att jag är kvinna. Eller kanske är det tradition. Du var lika hatisk till mina företrädare.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Vem skulle du blogga om, om Bo Carlsson och jag försvann från politiken? Vad skulle förändras om Bo Carlsson och jag slutar som politiker eller lämnar våra uppdrag, förutom att du kanske skulle må bättre? Ingenting!

Mandatförhållandet i kommunfullmäktige skulle vara precis detsamma. Under förra mandatperioden förlorade de då styrande sina budgetar i tre år men de satt kvar. Då kom inget krav från dig om att de skulle lämna över makten. Men Bo Carlsson och mig vill du peta när vi hamnar i exakt samma situation.

För mig handlar möjligheten att styra Vänersborg inte om makt utan om att göra det så bra som möjligt för Vänersborgarna.

Att vårt förslag till budget skulle försämra för gamla sjuka, barn och ungdomar är helt fel. Här ljuger du.

Vårt budgetförslag tillförde pengar till nämnderna, om än inte lika mycket.

Vi såg till att det fanns möjligheter att investera i nya förskolor och skolor, nya boenden för både psykiatrin och äldre, och plats för särskilda boenden, utan att behöva ta gigantiska lån som ska betalas i framtiden.

I förslaget du stöttade fanns inga pengar kvar att investera. I den framtid som du skapar återstår bara skattehöjning eller sparbeting på nämnderna.

I vårt förslag fanns till och med en chans att finansiera oförutsedda utgifter. Facken i Vänersborgs kommun stod bakom oss. Så illa som du beskriver vårt förslag var det inte.

Det vore en välgärning om du kunde göra skillnad på sak och person, Stefan. Det vore bra om du kunde ersätta din bittra inställning och negativa attityd med att ta fram och presentera egna konstruktiva förslag. Bidra med något vettigt. Gör något själv istället för att bara gnälla och kritisera andra.

Ett tips på vägen: Möjligheterna att lyckas blir större om du åtminstone försöker vara positiv.

Marie Dahlin (S)