Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är inte antingen eller som gäller – det är både och

Det är såklart glädjande att se att Liberalerna vill satsa på fler poliser, men det vi frågar oss är varför L nöjer sig med 5 000 fler på sju år, när vi ­Socialdemokrater har höjt ambitionsnivån och vår målsättning är 10 000 fler poliser på samma tid, kanske handlar det om taskig tajming och otur.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik
Svar till Jan Björklund (L), partiledare, Said Abdu (L) riksdagsledamot och Rita Paulsson Svensson (L), gruppledare i Trollhättan (19 april 2017)

Fyrbodals polisområde har, liksom Polismyndigheten generellt, länge efterfrågat mer personella resurser och vi ser med glädje på det förslag regeringen nu lagt. För att nå målet avser regeringen att bygga ut polisutbildningen med två nya högskolor och vi från Trollhättan ser Högskolan Väst som en självklar och viktig aktör. Vår avsikt är att arbeta för att det ska bli verklighet, om inte annat, så som distansutbildning.

För oss är det däremot inget alternativ att bara arbeta med den upplevda tryggheten, eller att tro att fler poliser och myndighetspersoner är det samma som att arbeta mot brottens orsaker.

Det går inte att bekämpa sociala problem med batonger. Att enbart arbeta med symtomen är för oss inget alternativ utan arbetet måste också riktas mot brottens grundläggande orsaker.

Det bästa vaccinet mot brottslighet och kriminalitet är en trygg uppväxt och en bra utbildning. Den som kan se en ljus framtid med möjligheter framför sig kommer med största sannolikhet att välja den lagliga vägen före den kriminella.

Det är därför glädjande att regeringen nu i vårändringsbudgeten avser att skjuta till ytterligare resurser till både polismyndigheten och förebyggande insatser för barn och unga som riskerar hamna i utanförskap.

Det är inte antingen eller, det är både och!

Peter Johnsson (S),
riksdagsledamot från Trollhättan

Paula Holmqvist (S)
riksdagsledamot från Dals-Ed

Paul Åkerlund (S)
kommunstyrelsens ordförande i Trollhättan

Monica Hanson (S)
förste vice ordförande Kommunstyrelsen Trollhättan