Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

SD kommer att yrka att regionfullmäktige avvaktar med försäljning av Nuntorp, tills kommunpolitikerna i Vänersborg kommit till skott.

Vems ärenden går M,V,KD och L i Vänersborg?

Rubrikens frågeställning är verkligen legitim, det verkar bland flera partier finnas minimalt samspel mellan beslutsfattarna i Vänersborgs fullmäktige och i regionen.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

SD i Vänersborg samt i regionen är återigen beredda att bevara de viktiga agrara näringarna i östra Fyrbodal.

Lyckligtvis är vi inte ensamma om den ambitionen, det finns trots allt en majoritet för det i Vänersborg. Men man kan verkligen sakna den lilla fingertoppskänslan som gör att skolan får leva kvar.

Sverigedemokraternas tilläggsyrkande i kommunstyrelsen 2016-11-30 antogs lyckligtvis. Den gjorde gällande att avsikten med förvärvet av fastigheten skulle vara att fastigheten skulle uthyras till lämplig aktör som kunde fortsätta bedriva utbildningar i gröna näringar.

M, V, KD och L återremitterade ärendet senare i kommunfullmäktige av rent okynne. Det kan inte annat än ifrågasättas skarpt när partierna visste att tidsfristen började lida mot sitt slut.

Regionstyrelsen tar (som det ser ut nu) 2017-01-17 beslut om att sälja fastigheten Nuntorp 1:14 på öppen marknad i stället, där vem som helst kan lägga bud. Därigenom har man tröttnat på kommunen som redan 2015 signalerade ett intresse att förvärva fastigheten.

Detta är en motreaktion till återremissen som M, V, KD och L drev igenom. Detta bör väljarna minnas vid valdagen 2018.

Sverigedemokraterna i regionen är väl medvetna om att det trots allt finns en majoritet i Vänersborg för köpet av Nuntorp.

Vi väljer att se förbi de fyra partiernas försök till slag mot landsbygden och lägger därför ett tilläggsyrkande att Västra Götalandsregionen avvaktar Vänersborgs fullmäktiges beslut i frågan om förvärvet av Nuntorp och ger kommunen företräde att förvärva fastigheten.

I politik handlar det om att göra goda prioriteringar, vi tror på gröna näringars tillväxt i framtiden. Därför är vi beredda att göra det vi kan för att tillgodose det med lämpliga agrara utbildningar. Det är beklämmande att vissa partier dribblar bort beslut utan giltiga anledningar.

Heikki Klaavuniemi

regionråd (SD)

Anders Strand

kommunfullmäktige Vänersborg (SD)