Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Vi levererar ett Trollhättan som är till för alla

Socialdemokraterna i Trollhättan prioriterar välfärd, jobb och centrumutveckling. Vi vill fortsätta leverera ett Trollhättan för alla. Du som trollhättebo ska kunna känna frihet och framtidstro. För att det ska vara möjligt måste du som äldre kunna lita på att äldreomsorgen skapar en meningsfull vardag, att alla elever har möjlighet att lyckas i skolan och att ingen människa lämnas efter i samhället.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Bild: Stefan Bennhage

REPLIK

Svar till Liberalernas insändare, TTELA 9 juli

Med det sagt vill vi klargöra några saker för invånarna i Trollhättan. Rita Paulsson Svensson (L) menar i sin senaste insändare att kommunen skulle vara skuldsatt. Det är ett felaktigt påstående, vilket hon också vet om. Det handlar om en borgenssumma till våra välskötta kommunala bolag AB Eidar, Kraftstaden och Trollhättan Energi, som hon kallar för skuld. Observera att de totala tillgångarna för dessa bolag tillsammans utgör ett mycket större värde än borgenssumman. Med andra ord tjänar stadens invånare på att vi har våra kommunala bolag.

Det genererar mer intäkter till stadens verksamheter. Vi har inte en krona i skuld, utan ett totalt kapital på ca 1,6 miljarder tack vare alla trollhättebor som arbetar och varje år genererar intäkter till kommunen. Med dessa intäkter kan vi bland annat investera i nya Drottningtorget och Stridbergsbron som ska gå till den nya stadsdelen Vårvik.

Framförallt kan vi lägga mer pengar på äldreomsorg, skola, bostadsbyggande och arbetsmarknadsinsatser som tillsammans sänker arbetslösheten, motverkar segregationen och bidrar till ett Trollhättan för alla.

Rita Paulsson Svensson svartmålar gärna Trollhättan. Dessutom väljer hon att både ljuga och utelämna delar av sanningen i sin insändare. Trollhättan har de senaste åren haft en positiv utveckling. Men självklart kvarstår också många utmaningar. Den 9 september är det val till kommun, region och riksdag. Vi socialdemokrater vill fortsätta våra satsningar på välfärd, jobb och centrumutveckling med målsättningen om 70 000 invånare till år 2030.

Paul Åkerlund (S)

Monica Hanson (S)