Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Engangemang. Fahimeh Nordborg nämner i texten att hon uppskattar engagerade människors arbete i samhället.

Nordborg: Jag älskar att ta ansvar och gillar inte makt

Jag gillar och uppskattar engagerade människors arbete i samhället och värderar det högt. Just dessa skribenter känner i alla fall till mitt engagemang i det politiska arbetet i Trollhättan, och de frågor jag har drivit och fortsätter att driva.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik
Svar till "Leena Lindasdotter och PerOlof Båderud" (26/2)

Paret undrar om Vänsterpartiet kan utplånas av kärlek till makt. Mitt svar är: absolut inte, och precis tvärtom.

Från 2006–2014 var vi i Vänsterpartiet i oppositionsställning, sedan 2014 är vi i samarbete med Socialdemokraterna och Miljöpartiet och har bildat en röd-grön majoritet. När man är i opposition lägger man fram sina förslag i form av motioner, och när man är i majoritet har man möjlighet att lägga fram propositioner.

I det första fallet använder man fullmäktige och lovar guld och gröna skogar, och i det andra fallet diskuterar man på gemensamma möten och lägger fram en strategi där man förstärker varandra.

Men en sak är klar för min del: att min ambition absolut inte har minskats, utan precis tvärtom, för nu får jag igenom många av mina och Vänsterpartiets hjärtefrågor. Och en sak ska detta paret ha klart för sig: min röst har inte tystnats.

Den är lika hög på både öppna möten och stängda möten och vårt samarbete har varit bra för Trollhättan, något jag också ganska ofta får höra. Jag älskar att ta ansvar och gillar inte makt, så ingen kärlekshistoria till det sistnämnda för min del i alla fall.

Fahimeh Nordborg (V)

Kommunalråd Trollhättan