Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Varför vill du helt plötsligt häva köpet av moskétomten, Rita? Detta undrar debattören. Foto: Gorm Kallestad / TT

Politiken du bedriver ger sig bara på muslimer

Angående Interpellationen om moskétomten i kommunfullmäktige den 16 oktober. Rita Paulsson-Svensson: Först vill du stoppa finansieringen av moskébygget.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Angående Interpellationen om moskétomten i kommunfullmäktige den 16 oktober. Rita Paulsson-Svensson: Först vill du stoppa finansieringen av moskébygget. Sedan kommer du med förslag att förbjuda slöja, med argumentet, att kommunalt anställda och verksamma i kommunens lokaler inte ska ha klädsel med religiösa eller politiska symboler. Hur skall du hantera frågan om till exempel nunnors klädsel?

Nu senaste underverket från dig var att häva köpet av moskétomten. Stör det dig att Trollhättans sunnimuslimer vill bygga en moské? Vad är det som styr din islamofobi? Kan du förklara vad för slags politik du bedriver i Trollhättan utan att attackera bara muslimer? Din politiska syn bygger på tre punkter: Islamofobi, falska påståenden och osanning.

Islamofobi: Islamofobi är ditt huvudsakliga politiska fokus. Du kan inte ”hoppa på” någon annan tro, till exempel judendomen, för då blir du uthängd i hela landet som antisemit. Tiggare, romer kan du inte heller ”hoppa på” för då blir du anklagad för rasism et cetera.

Påstående: Att påstå att Paul Åkerlund inte vill häva köpet på grund av att han vill fiska röster hos Trollhättans sunnimuslimska förening är lögn. Här vill jag göra klart för dig, Rita Paulsson-Svensson, som ordförande för Trollhättans sunnimuslimska förening, att vi ägnar oss åt religiös och inte politisk verksamhet.

Dina argument om att Paul Åkerlund gör detta för att fiska våra röster, låter för mig som mellanösternpolitik. Detta visar snarare på din bristande tillit till väljarna, den svenska demokratin och individens valfrihet.

Osanning: I ditt inlägg påstår du att Islamiska kulturföreningen håller med dig angående ”röstfisket”. Ditt påstående att Islamiska kulturföreningen håller med dig är inte sant. De har dessutom svarat dig att du ljuger och att de inte pratat med dig om ”röstfiske” överhuvudtaget! Dementin från styrelsen finns införd i TTELA den 20 oktober.

Slutligen vill jag påminna dig, Rita Paulsson-Svensson, att om något parti här i Trollhättan har blivit gynnat av muslimska röster så är det ditt parti. Din riksdagsman, Said Abdu, gick i förra valrörelsen från en moské till en annan för att fiska röster och det lyckades han med. I annat fall skulle han inte ha blivit riksdagsman.

Rita Paulsson-Svensson, om du vill stjäla röster, stjäl ifrån Sverigedemokraterna. Då rekommenderar jag dig att hitta ett annat ämne än islamofobi. I annat fall kommer du att få ett starkt motstånd från sunnimuslimer i Trollhättan. Nu får det vara slut på dina falska argument mot muslimer.

 

Hadj Ahmed

Ordförande Trollhättans Sunnimuslimska förening