Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Stefan Kärvling är ett hot mot demokratin

Replik till Stefan Kärvling (21 oktober)

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Så många positiva reaktioner jag har fått på mitt öppna brev till dig, Stefan Kärvling. Det känns tydligt att vänersborgarna vill se utveckling och positiva händelser i kommunen. De är trötta på kritiserande och pekpinnar.

I svaret som du skrev såg jag inga tecken på att du aktivt vill driva några politiska frågor för vänersborgarna. Några kreativa förslag till förändringar till det bättre ger du som vanligt heller inte. Du är fortfarande bitter och sur.

Jag tror nästan alla som engagerar sig och ställer upp på ett politiskt mandat vill driva frågor och se förändringar. Inte kritisera och förlöjliga "motståndarna". Men det är precis vad du gör. Du förlöjligar, skrämmer och hänger ut människor som försöker förändra. Du vet att jag inte läser din blogg. Den intresserar mig inte eftersom du bara använder uppgifter som passar dig och dina intressen. Allt annat blir utelämnat.

Jag tror ibland att du försöker agera journalist, men i dina texter finns inte ett uns av objektivitet. På det viset lurar och vilseleder du bloggläsarna. Därför läser jag inte bloggar. Men jag får dem berättade för mig. Ofta av människor som du har sårat. Tjänstemän i kommunen som du har hängt ut. Är du medveten om hur mycket och ofta du gör människor illa?

Du pratar ofta om yttrandefrihet. Den ska vi alla vara rädda om och värna. Men jag anser att du balanserar på gränsen till vad som är tillåtet. Ur moralisk synpunkt passerar du gränsen för det acceptabla när du bland annat klipper ihop ansikten med bilder för att förlöjliga personer. Fundera på hur anhöriga, som till exempel barn, kan reagera när man pratar om någon av deras föräldrar i skolan efter att du har bloggat.

Det är tråkigt att behöva skriva det, men min uppfattning är att ditt agerande är ett hot mot demokratin. Du har skapat ett forum som du använder för att skrämma människor till tystnad. Det läskiga är att det fungerar. Lägg ner allt detta, Stefan! Driv politik istället. Försök att vara konstruktiv och positiv. Ägna dig åt dina frågor istället för att bara kritisera och krossa andra.

Marie Dahlin (S)