Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Varför är Moderaterna emot satsningar på miljön?

Med en rödgrön regering ser vi äntligen att miljön prioriteras. Vi från Miljöpartiet tycker att det är fantastiskt att nu fler partier äntligen börjar uppmärksamma miljön och det behövs när vi ska ställa om Sverige till ett mer hållbart land.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik

Svar till Lars Muregård (M), 11 december

Dock krävs det också handling och inte bara en massa vackra ord.

Moderaterna säger sig nu värna om miljön, men det var inte längesedan Moderaterna i Trollhättan förfasade sig över flygskatten, tyckte att den rödgröna regeringen lade för mycket pengar i miljöbudgeten och ansåg att satsningen på miljövänliga fordon som elcykeln är dålig.

Samtidigt som Moderaterna också propagerar för sänkt bensinskatt, mindre satsning på sanering av mark, mer jakt på varg och säl, färre naturreservat och att skära bort var tredje krona i miljö- och klimatbudgeten.

Moderaterna är nu även bestörta över att miljöförvaltningen ska stärka sin ställning genom en sammanslagning med stadsbyggnadsförvaltningen, vilket innebär att det kommer möjliggöra ett större samarbete och samverkan i miljöfrågan och ge mer resurser till medarbetarna att lyfta miljöfrågan. Det här är kanske just därför Moderaterna är emot förslaget, då det kommer ge mer resurser till att arbeta med miljöfrågan.

Det här blir en förbättring, inte en försämring, annars hade vi aldrig gått med på det.

Esther O’Hara

Gruppledare Miljöpartiet de gröna i Trollhättan