Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Aron Engman
Bild: Aron Engman

Äldre ska kunna välja varm mat i Trollhättan

Att omsorgstagare idag endast serveras mikromat ifrån Märsta, är för KD helt orimligt.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

För oss är valfrihet en viktig fråga. Att kunna ha friheten att kunna få välja varm mat är en fråga om livskvalitet för den som önskar. Detta är en grundläggande fråga om värdighet för de äldre att kunna styra sitt liv. Värdighet får inte ha ett bäst före datum.

Vi ska heller inte underskatta värdet av det besök som sker vid leverans av den varma maten. Dessa mycket korta besök kan vara extremt viktiga för den som är ensam. Vi är alla sociala varelser som har behov av mänsklig kontakt. Detta är avgörande för det sociala välbefinnandet. Det är inte okej att underskatta detta grundläggande behov hos oss människor.

Samhället måste vara byggt för människor först och främst, det värdet får vi aldrig glömma. Kommande generationer kommer att döma oss efter hur vi hanterar de som behöver mest stöd. Detta gör att vi i KD går till val på att skapa frihet. Det inkluderar friheten att kunna välja varm mat.

Ricky Karlsson (KD)

ordförande

Bedros Cicek (KD)

gruppledare