Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Aron Engman
Bild: Aron Engman

Äntligen kommer vården närmare Trollhätteborna

5 april kommer Trollhättan som sista kommun i Fyrbodal att gå med fullt ut i Samverkande sjukvård.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Samverkande sjukvård har funnits sedan 2010 och verkar för att invånarna ska få rätt vård på rätt plats. Målet är att förbättra och utveckla samverkan i sjukvården, skapa ökad trygghet och tillgänglighet för invånarna samt utnyttja tillgängliga resurser på bästa sätt.

Moderaterna har länge velat förstärka den nära vården och förbättra tillgängligheten, flytta ut vården från akutsjukhusen närmare patienten och hemmet. Därför väckte jag som moderat ledamot i omsorgsnämnden frågan i juni 2020 kring Trollhättans inträde i denna samverkan och på nästkommande möte i augusti beslutade därefter nämnden att ingå fullt ut i Samverkande sjukvård.

Avtal är nu klart mellan Trollhättans stad och Norra Hälso- och sjukvårdsnämnden. Åtagandet för Trollhättans del kommer att gälla tillfälliga insatser genom hembesök hos kommuninvånare över 18 år som inte har kommunal hälso- och sjukvård genom hänvisning från 1177 Vårdguiden, ambulanssjukvården, MÄVA, hemtjänst, vårdcentral eller jourcentral till kommunens sjuksköterskor dygnets alla timmar, alla dagar i veckan.

För en vård nära invånarna!

Annicka Johansson

Moderaterna i Trollhättan