Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: TT /GP
Bild: TT /GP

Är det fortfarande fullt i Sverige SD?

För två år sedan besökte Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna (SD) gränsen mellan Grekland och Turkiet där han delade ut flygblad, på engelska, till flyktingar med information att ”Sverige är fullt”.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Jimmie Åkesson förklarade sitt budskap då han och SD ansåg att: Det finns ingen kapacitet i Sverige att ta emot fler. Det finns inga bostäder.

Hur ska Jimmie Åkesson och SD göra nu? Ska de återigen ge sig ut på resa men denna gång till Polen och gränsen till Ukraina för att dela ut flygblad med budskapet att ”Sverige är fullt”?

I Jimmie Åkessons hemstad Sölvesborg flaggar kommunhuset med den ukrainska flaggan och kommunen ger nu beskedet att de förbereder sig för att ta emot flyktingar från Ukraina. Däremot så står Sölvesborgs kommuns tidigare beslut att inte ta emot nyanlända flyktingar via Migrationsverket fortfarande fast.

SD:s modell gällande vilka grupper av människor som ska hjälpas ser ut att vara en upprepning från andra världskriget där nazisterna sorterade ut människor efter deras ursprung.

Är SD:s helomvändning ett försök till anpassning inför höstens val trots att motståndet mot invandring är grundideologin för detta enfrågeparti?

PL