Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Varför står det på den ena pelaren Högskolan Väst på en sida medan det på andra sidan står University West, frågar sig insändarskribenten. Bild: Stefan Bennhage

Är det högskola eller universitet?

Jag har länge funderat över de stora pelarna utanför Högskolan i Trollhättan. På den ena pelaren står det Högskolan Väst på en sida medan det på andra sidan står University West – hur kommer det sig?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det är en högskola kort och gott.

Om det ska vara på engelska så är ju det rätta College West.

Alla vet väl också att det engelska ordet high school motsvaras av det svenska ordet gymnasium.

Vetgirig

Replik

Svar till ”Vetgirig”.

Att det står både på svenska och engelska på pelarna vid högskolan handlar helt enkelt om att vi vill att både de som kan svenska och de som inte kan det ska känna sig välkomna till oss och lätt hitta till oss. Vi finns i en internationell miljö och har många utländska studenter och lärare/forskare. För oss – och för alla andra högskolor i landet – handlar valet av namn om att vi vill, och bör, betraktas som ett fullvärdigt lärosäte då också vi likt universiteten, bedriver forskning, har egen forskarutbildning, får anställa professorer etcetera. Namnet godkändes dessutom av regeringen 2006 då vi bytte namn till Högskolan Väst. Så för oss finns det inga tveksamheter kring detta.

Kommunikationsavdelningen, Högskolan Väst