Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Christian Flodin
Bild: Christian Flodin

Är det mångmiljonärer som flyttar – varför vill de flytta

Underbar artikel om Trollhättans ekonomi. 70 miljoner plus men en välfärd som rasar samman – den ekvationen får nog de styrande faktiskt förklara lite bättre.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vi har efter två val 2014 och 2018 fått skattehöjningar i vår stad men det har ju inte direkt blivit bättre vård, skola och omsorg direkt så varför höjer man skatten och varför alltid ett år efter valet? Är inte det lite bedrägeri mot väljarna? För går man in till ett val med att man ska höja skatten så väljer nog många väljare ett annat parti att lägga i valurnan. Tycker det är bedrägeri mot alla som bor i staden att göra höjningar ett år efter val faktiskt men tyvärr glömmer ju människan snabbt.

Läste ju inlägget med Åkerlund att allt är borta 2021 vad har man räknat på då? Lågkonjunktur och mindre konsumtion kan ju alltid hända och att 51 personer färre ska generera så enorm skatteminskning låter mycket märkligt. Är det mångmiljonärer som flyttar då måste man kanske ställa sig frågan varför vill de flytta? Kan det bero på hög skatt, dålig skola, dålig omsorg och dyr då det fattas 30 miljoner vilket är ganska enorm summa pengar.

Man undrar hur budgeten ser ut på försörjningsstödet och varför har de höga utgifter? Man betalar väl ingen riktad skatt till vissa delar utan det ska väl innehålla allt skola, vård omsorg – ja hela välfärden så varför kan inte omsorgsdelen klara av sin budget det är jag mest intresserad av och gör man en vinst på 170 miljoner så är det ju mer än 30 miljoner som saknas eller har man dragit på sig för mycket skulder 2021 så inte 140 miljoner räcker i en skattereserv framöver? Känns som något är riktigt fel här. En enorm skattehöjning har ju medfört bufferten men det har ju liksom inte blivit bättre inom vård, skola och omsorg direkt så var hamnar alla skattemiljoner?

Det är alltid lätt att spela ut skattehöjningskortet och beslutas alltid över väljarnas huvud för det är ju ingen folkomröstning som krävs så man kan ju fortsätta med skatteslöseriet i all evighet men hoppas Trollhätteborna lärt sig nu och väljer att lägga en annan röst i valurnan 2022 för det är dags att byta skifte i denna staden efter över 100 år nu innan allt rasar samman fullständigt. Att ha 170 miljoner i en reserv när en sektion blöder allvarligt är inget annat än skandal mot dem som betalar in pengarna men så länge någon annan står för betalningen så är det frid och fröjd. Vill inte ens spekulera i hur länge Löfven och company kommer skylla på coronaviruset också framöver. Spännande, spännande...

Martin Johansson