Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Jon Olav Nesvold
Bild: Jon Olav Nesvold

Är det okej att lämna kvar plastskräpet efter festivalen?

I alla fall på sanden där Playa del Sanden huserat. Hur kan en arrangör lämna det så skräpigt efter sig. Tusentals små guld- och silverglänsande plastkonfetti ligger kvar på gräset och alla dess omgivningar.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vem om inte de som vräkt ut dessa stämningshöjare skall rensa efter sig. Fortsätter det så här kommer Sanden att utvecklas till en veritabel soptipp. Dessutom undrar jag om de personer som demonterar stängsel med mera är enarmade? Avklippta buntband har jag plockat i mängder under mina promenader. Har man två händer finns det möjlighet att både klippa och ta hand om skräpet men det kanske krävs lite träning.

Som en något upplyst person är det väl ingen nyhet att plast ligger kvar i evigheter. Ett annat exempel är ett tivoli som besökte Sanden. Hur kan det tillåtas att de driver alla sina attraktioner med en dieseldriven generator som är i drift dygnet runt. Vilka avtal om miljö har kommunen med de aktörer som hyr platser under evenemang?

Om nu det är tillåtet att lämna ett hyrt område i detta skicket, hur ska vi då förmå hen att nyttja utställda soptunnor och kärl. Allt för många har betydande svårigheter redan idag. Det är roligt att Sanden används men får det vara till vilket pris som helst?

PS. Playa del Sanden var en dansfestival i Vänersborg, 5-8 juni. DS.

E.B.