Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Tommy Feldth
Bild: Tommy Feldth

Är det skillnad på tjänstemän och oss i vården?

Adventsstakar lyste fint i fönstren på stadshuset – där var det visst tillåtet, menar signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Adventsljusstakar på Trollhättans stads arbetsplatser var inte tillåtet för att personalen skulle spara el, men att adventsstakar lyste fint i fönstren på stadshuset var visst tillåtet.

Det är skillnad på tjänstemän och vi som håller vård och omsorg samt service igång. Fy på er, ännu en gång har ni visat vad ni går för. Bra jobbat!

Servicegubbe

Svar direkt:

Du upplever en orättvisa på grund av att adventsljusstakar blivit förbjudna på arbetsplatserna i Trollhättans stad, men att stadshusets personal fick använda adventsljusstakar.

Bakgrunden till frågan om julbelysning var el-krisen som började förra året. Staden ville då hjälpa till att förbättra situationen i el-nätet genom att använda eleffektivare. Råd kring el-besparing gick ut till alla verksamheter och då bland annat att använda julbelysning med sunt förnuft. Sedan skärptes kravet genom ett beslut om att alla arbetsplatser inom Trollhättans stad bör avstå julbelysning (med vissa undantag för inom omsorg och barnomsorg). Detta ledde till besvikelse i vissa verksamheter så därför förmildrades kravet till att man istället skulle vara restriktiv med julbelysning och att det var viktigt att den skulle vara släckt när lokalerna inte används.

Att det kom olika besked kring julbelysningen kan såklart ha skapat en del förvirring ute i verksamheterna om vad som gällde. Dessutom kunde arbetsplatserna själva välja att ha striktare regler för att bidra till el-besparingen. Vi beklagar att det i och med detta uppstått en känsla av orättvisa. Jag vill jag betona att det aldrig funnit någon avsikt att göra skillnad på olika arbetsplatser inom Trollhättans stad.

Jörgen Hansson

Tillväxt- och hållbarhetschef Trollhättans stad