Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Är detta Vänsterpartiets fall?

Men allvarligt talat! Just det, allvarligt talat Vänsterpartiet i Lilla Edet. Samarbetar ni med Sverigedemokraterna nu?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

När jag ser på sändningen från kommunfullmäktigemötet som ägde rum nu den 20 september så lägger Vänsterpartiet och Socialdemokraterna var sina förslag till vem som ska bli ny vice ordförande i en nämnd och vänsterns förslag vinner. Efter enkel räkning i hur resultatet blev så inser man lätt att ni samarbetat med självaste Sverigedemokraterna för att ert förslag ska vinna.

Jag trodde det inte kunde slå mer slint skallen på er efter att ni hade satt er i knät på kvintetten när kommande års budget skulle antas. Men man upphör inte att förundras av ert sätt att agera.

Ni bryter samarbetet med Socialdemokraterna efter att ha fått ett gäng platser av dom i de kommunala nämnderna, för att sen samarbeta med de borgerliga partierna och nu Sd för att ni ska få ytterligare en vice ordförande i en kommunal nämnd. Hade det inte varit för Socialdemokraterna så hade ni i V inte haft någon ledamot i de kommunala nämnderna eller kommunstyrelse. Ert agerande det senaste året visar bara på att Vänsterpartiet i Lilla Edet har blivit ett borgerligt parti, trots att ni säger att så inte är fallet utan att ni agerar “för kommunens bästa”. Det gör väl alla partier?

Och nu när ni i Vänsterpartiet inte har något samarbete, eller ens valtekniskt samarbete, med Socialdemokraterna, lämna då tillbaks de platser ni fått från S.

Jag hoppas fortfarande att folk kommer ihåg detta om ett år när det är val, att Vänsterpartiet i Lilla Edet är ett borgerligt parti som även samarbetar med Sd. Min röst får ni i alla fall inte!

Stolt vänstersocialistisk Edetbo