Är gator och torg viktigare än barnen i Trollhättan?

En förälder till ett barn på en förskola i Trollhättan undrar i TTELA den 20 oktober hur Trollhättans stad tänker när man vill minska vikarieintaget inom förskolan. Det kan jag svara på: De tänker inte alls!

ANNONS

Inne i centrum är gatorna och torget uppgrävda. Det kostar självklart en massa pengar – pengar som hade kunnat användas vettigare, exempelvis till mer personal inom förskolan. Och så bygger man hus på varje ledig markplätt i staden, så att folkmängden ska kunna öka till 70 000 invånare. Tokerier! Vad är det som är så bra med att vara 70 000 invånare? Vilken barnfamilj vill flytta hit när det är så stora barngrupper och lite personal i Trollhättans förskolor?

Jag skulle kunna tänka mig att jobba med barn, men när jag hör att arbetsmiljön kommer att försämras och stressen och pressen öka, så tror jag nog att jag får tänka om. Jag vill inte riskera min hälsa.

ANNONS

Vem som helst, utom de som styr i Trollhättans stad, kan räkna ut att i längden blir inte ett minskat vikarieintag någon besparing. Tvärtom. Sjukskrivningarna bland personalen kommer att öka och barnen kommer att må sämre eftersom personalen inte hinner med dem. Men det belastar kanske ett annat konto? Idioti!

Klarsynt Trollhättebo

ANNONS