Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Är historiken relevant i dagens samhälle där alla partier tycks vurma för gräsrötterna? frågar sig skribenten. Bild: Stefan Bennhage
Är historiken relevant i dagens samhälle där alla partier tycks vurma för gräsrötterna? frågar sig skribenten. Bild: Stefan Bennhage

Är ideologierna döda?

Är historiken relevant i dagens samhälle där alla partier tycks vurma för gräsrötterna? frågar sig skribenten.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

För många väljare är det svårt att se den sammantagna politiska färdriktningen utifrån partiernas dagliga utspel inför valet. Det kan vara av intresse att se på de högerkonservativas historiska agerande inför viktiga reformer för att förbättra för så kallat "vanligt folk".

Högern var emot följande: 1918 allmän rösträtt, 1919 åtta timmars arbetsdag, 1921 kvinnors rösträtt,1927 folkskola för alla barn, 1931 sjuk-och moderskapspenning, 1938 två veckors semester, 1960 ATP och 1963 fyra veckors semester.

Är historiken relevant i dagens samhälle där alla partier tycks vurma för gräsrötterna? Ja, svårt se liknande jämförelser men en vink är besparingar på a-kassan, sjukförsäkringen, privatiseringar och skattepolitiken. Ett hårdare, mer segregerande samhälle med M-KD-,SD eller ett modernt folkhemsbygge med Socialdemokraterna i spetsen.

Sven-Åke Strandlind

Trollhättan