Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: ANDERS WIKLUND / TT

"Är nästa steg en kollektiv slöjdkurs med hyvelbänk i varje lägenhet?"

Vi bor i de gula tegelhusen med 180 lägenheter i kvarteret Läkaren på Karlstorp. Häromdagen kallade HSB bostadsrättsförening till möte. Och nu hade man kokat ihop en salig soppa! En man i styrelsen berättar att hans familj blivit begiven på spel över internet, och att styrelsen beslutat att samma möjligheter skulle ges till alla boende i föreningen genom en kollektiv anslutning. Kostnaden vill styrelsen lägga som en hyreshöjning för alla, oavsett om man saknade dator, var ointresserad av förslaget, eller vill behålla sina befintliga epostadresser, internettelefoni eller andra anslutningar.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Alla ska med - som Socialdemokraterna brukade uttrycka saken. De boende ombads att kontakta sina internetleverantörer och säga upp avtalen och avsluta tidigare personliga abonnemang av internet och telefon över dataanslutningen, till förmån för HSB-styrelsens förslag.

Befintliga internetabonnemang med andra leverantörer som vi boende har skulle avslutas efter styrelsens diktat, och 20 sammansvurna tog beslut att tvångsansluta alla 180 hushåll till en ny mera politiskt korrekt internetleverantör, helt utan någon kommunikation, information eller att beakta oss boendes integritet eller självbestämmande om våra personliga angelägenheter.

På mötet togs röstning med samfälld handuppräckning att bordlägga det odemokratiska förslaget, men röstningen avvisades av den inhyrde ordföranden från HSB, då yttringen inte följde styrelsens diktat.

Styrelsens agerande är högst oanständigt, och man undrar vad mer finns att vänta. Tvångsgifte med en partifunktionär, eller en kollektiv slöjdkurs med hyvelbänk i varje lägenhet, vi bara undrar?

Den mest duglige styrelseledamoten i bostadsrättsföreningen valde att hoppa av före mötet, vilket var hedersamt. Vem kan ta ansvar för en liten klick agitatorer, vars intresse inte är annat än att höja hyror och sitt eget arvode?

HSB-styrelsen valde för en tid sedan att installera ett svindyrt datoriserat system för tvättstugebokningen, istället för den befintliga nyckeltavlan, som fungerat i alla år utan tekniskt underhåll!

Vad vi ser är en klåfingrighet där uttråkade styrelser agerar i eget intresse, vi finner dem hos Trollhättans stad, Nordea, Swedbank och nu senast HSB. Finns det ingen kris eller motsättning så skapar dom den. För i turbulens trivs människor med personlighetsavvikelser som fisken i vattnet.

Vill vi ha förändringar i abonnemang, prenumeration eller andra personliga åtaganden, så ordnar vi det själva. Stoppa galenskapen, och sluta att inskränka vår integritet!

En Annan