Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Jessica Gow/TT

Är problemen i Filipstads kommun samma i Trollhättan?

Såg på Uppdrag granskning den 28 augusti om problemen i Filipstad kommun. Stackars invånare/kommunpolitiker i kommunen där bidragskostnaderna på tio år tredubblats och uppgår nu till > 30 miljoner/år.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vems är felet att Filipstads kommun drabbats så hårt när arbetslösheten bland de nya svenskarna är drygt 40 procent varav 80 procent är födda utanför Europa samtidigt som arbetslösheten för de infödda är 4,5 procent?

Affärer slår igen och öppnar på annan ort, utbildade infödda i arbetsför ålder flyr staden, skatteintäkterna minskar och kvar blir nysvenskar och pensionärer. Är nedlagda affärer och havererad service vad som väntar Trollhättans invånare? Det är inte Filipstads invånare och ansvariga kommunpolitiker som bär ansvaret för den förda invandrarpolitiken, utan det är riksdagen och våra valda riksdagspolitiker som bär hela ansvaret.

Hur kan våra folkvalda riksdagspolitiker föra en politik som så totalt sänker en tidigare välmående kommun till totalt kaos, och Filipstad är endast en av 100-tals mindre kommuner i Sverige som drabbats? Skulle vara mycket intressant att höra någon förklaring från våra riksdagspolitiker i regionen hur de tänkt om den förda invandringspolitiken, om de överhuvud taget tänkt? Jag är helt säker på att ingen kommer att svara på denna insändare eller har jag så totalt missbedömt er riksdagspolitiker? Ett är säkert, en mycket bra förklaring på den förda invandringspolitiken som främst drabbar kommunerna i Sverige från någon riksdagspolitiker får min och många andras röster i valet 2022.

Öppna era hjärtan nu!