Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Claudio Bresciani / TT
Bild: Claudio Bresciani / TT

Är skolmaten verkligen så dålig?

Många elever i min skola klagar på att skolmaten är dålig. Jag tycker det är konstigt att man klagar så mycket när maten är helt gratis. Hade det inte serveras någon skolmat hade det klagats minst lika mycket.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Jag tycker också att det är konstigt eftersom maten inte är mycket sämre än någon annanstans. Jag tror att själva grejen är att maträtterna inte är så goda. Det är inte så mycket “barnvänlig” mat och det är grönsaker i majoriteten av maten. Tänk till exempel på en maträtt som serveras i skolan som du inte gillar, skulle du beställa in den på en restaurang? Nej, för det skulle inte vara godare bara för att det är på en restaurang.

Mitt förslag är att man ska ändra på menyn och göra mer mat som dom flesta tycker om. Det skulle leda till att fler äter maten och det blir mindre matsvinn. Man kan till exempel göra köttbullar och makaroner istället för grönsaksbullar med bulgur. Många barn gillar inte när man har blandat ihop maten som i en gratäng med kött, potatis och grönsaker. Därför skulle det vara bättre att ha varje sak för sig. Lägg grönsakerna i en skål bredvid istället för att blanda i den i maten, då kan jag lova att fler barn äter grönsaker! Och om man ska göra vegetarisk mat behöver det inte vara stora ärtor och bönor i, man kan istället använda sojafärs eller något liknande.

Jag hoppas att menyerna ändras och det blir godare, barnvänligare maträtter och att folk slutar klaga på skolmaten. Tänk hur mycket arbete det ligger bakom maten som serveras, gratis. Man kan inte förvänta sig värsta lyxmaten.

Mattis