Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Är sossarnas signum tvärvändningar?

Så tvärvände då ”majoriteten” igen angående Landbogården. Man kan ju undra varför? Kan det vara för att det blev ”folkstorm” igen?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vi Sverigedemokrater har konstant varit emot avvecklingen av Landbogården, redan när det för några år sen var på gång att lägga ner köket. Det blev stor uppståndelse och oro för detta. Till slut fick köket ändå vara kvar. Förra året 2019 var det på gång en avveckling av Landbogårdens äldreboende och det blev stor uppståndelse och oro igen. Sen stod en sosse i kommunfullmäktige och sa att Landbogården skulle vara kvar, för den var värdefull för Åsaka med omnejd och dess boende. Tvärvändning igen, men inga garantier gavs om Landbogårdens överlevnad.

I augusti 2020 kommer förslaget om att avveckla Landbogården upp igen och denna gång beslutade "majoriteten” snabbt för avveckling, både i omsorgsnämnden och i kommunstyrelsen. Stor uppståndelse och oro igen naturligtvis. Sen gjorde ”majoriteten” en tvärvändning igen. Beslutet att Landbogården ska avvecklas ska återtas och Landbogården ska få vara kvar tills ett nytt äldreboende byggts eller om det blir renoveringar på befintliga Landbogården.

Nu hoppas vi ju alla att det blir något av dessa alternativ för Landbogården, så det inte kommer något mer beslut på en avveckling frampå igen. Kan vi lita på det, S, V och MP? Varför måste ni röra upp så mycket känslor och oroa så mycket människor flertal gånger, om samma ställe, för att sen tvärvända och återta beslut? Hur kan ni bara med? Hur tänker ni egentligen?

Att prioritera innerstaden och utanförskapsområden och totalt glömma bort landsbygden är inte aktuellt för oss Sverigedemokrater. För oss handlar landsbygdspolitiken i första hand om människorna som bor där, deras försörjning, tillgång till samhällsservice och deras framtidstro. Att skolor, äldreboenden och bostäder även finns på landsbygden är lika viktigt som i själva staden. Alla ska kunna leva ett bra och fungerande liv var man än väljer att bosätta sig, i alla skeden i livet. Invånarna på landsbygden betalar lika mycket i skatt som alla andra i Trollhättan och har således lika stor rätt att få den service dom behöver. Vi måste se möjligheterna och potentialen bortom stadskärnan och göra förbättringar på landsbygden, inte försämringar. En långsiktig utveckling för landsbygden behövs upprättas och möjlighet till valfrihet var man vill bo och känna sig trygg, ska även finnas när man blir äldre. Vi vill se utvecklingar, inte avvecklingar.

27 september 2020 Sverigedemokraterna Trollhättan

Monica Tenberg

Lasse Henriksen