Åka kollektivt är lika med smittspridning

Kollektivtrafik som buss eller tåg är något många åker. Folk åker sjuka och sitter nära varandra. Detta är ett sätt för viruset covid-19 att sprida sig, men ingen verkar bry sig.

ANNONS
|

Jag tycker all kollektivtrafik borde läggas ner under pandemin men många håller inte med. Sverige har tydliga restriktioner om social distansering men folk fortsätter att åka sjuka och sitta nära varandra. Bussar och tåg borde inskaffa regler om man ska åka med under pandemin. Munskydd borde vara obligatoriskt. Dessutom borde västtrafik stänga av sittplatser. För att undvika mycket folk på en buss, ska man begränsa hur många som får vistas i bussen/tåget samtidigt.

Till de som har möjlighet att välja bort kollektivt borde göra det. Vi måste anpassa regler under pandemin. Annars kommer många bli sjuka, vilket resulterar att viktiga samhällstjänster blir tomma utan arbetare och nu under pandemin är de svårt att få tag på vikarier. Samhället kommer stanna helt utan alla lärare, läkare och poliser. Det kommer bli kostsamt för Sverige när det är personalbrist och om alla i samhället ska bli sjuka. Jag förstår att många åker kollektivt för att de exempelvis inte äger en bil. Men då kan man ta cykeln eller gå, fördelarna med att gå eller cykla är att man tränar sin kondition samtidigt som det är miljövänligt.

ANNONS

Många busschaufförer har också blivit smittade och sedan avlidit av viruset. Företagen har förlorat pengar på grund av nedstängning under pandemin, det kommer bli mycket dyrt för Sveriges befolkning i framtiden. Varför är det ingen som bryr sig? Ni borde tänka på att stanna hemma och undvika att vistas bland folk nu i dessa tider!

Anonym

ANNONS